Промене у нашој школи – нема мобилних телефона; у издвојеном одељењу обогаћен једносменски рад

Од почетка ове школске године у нашој школи уведено је ново правило понашања: ЗАБРАНА УПОТРЕБЕ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА.

Ова одлука донета је тако што је у прошлој школској години једно одељење било експериментално: нико од њих целе године није користио мобилни телефон у школи и то се показало као добра промена.

Одлуку да сви ученици од почетка школске 2023/2024. године не користе мобилне телефоне у школи донели су наставници у сарадњи са родитељима. Ово се показало као исправна одлука јер су ученици усредсређени на наставу, ништа им не омета пажњу и више се друже међусобно.

Ученици могу да понесу телефон у школу, али га при уласку одлажу у просторије стручне службе и узимају га на крају наставе, када крену кући.

Још једна, веома важна, промена у нашој школи је увођење обогаћеног једносменског рада у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић. Од 1. септембра 2023. године, ученици из издвојеног одељења наставу похађају само у преподневној смени, а после наставе имају могућност да проведу време на разним активностима: драмској секцији, спортској секцији, секцији програмирања и писању домаћих задатака.

За потребе једносменског рада адаптиран је још један спрат у згради школе, где су изграђене четири нове учионице.

О овим променама у нашој школи и утиску ученика при крају првог полугодишта у ТВ прилогу говорили су директорка Верица Раденковић, наставница хемије Марија Радуловић и ученици- представници Ученичког парламента, Марија Тасић и Вук Стојилковић.

Leave a Reply