Међународни пројекат – камп Ростов на Дону

ПРОЈЕКАТ  “БУДУЋНОСТ РУСИЈЕ“

На позив  заменика градоначелника града Ниша, господина  др.Милоша Банђура и  Руско-српског хуманитарног центра из Ниша, наша школа се прикључила  међународном пројекту „Будућност Русије“, који је организован под покровитељством руске организације „Руски савез спасилаца“.Овај камп се организује већ шест година, у саставу екипе из Србије, први пут чинили су ученици из Ниша из ОШ“Бубањски хероји“ и деца из Републике Српске.Координатор пројекта је педагог Драгана Стевановић

Циљ пројекта: стицање знања о различитим специјализованим професијама као што су спасилачка, здравствена, ватрогасна и друге, као и формирање одговорног односа према сопственом здрављу, личној и општој безбедности, стицање  знање о промоцији здравог начина живота код деце.

Педагог Драгана Стевановић у сарадњи са замеником градоначелника, Руско српским хуманитарним центром, ученицима и родитељима приступила је организацији пројектних активности и припреми деце за путовање.

У оквиру пројекта  четворо наших ученика узраста од 14 година, имало је прилику да борави у међународном кампу у Ростовској области – Ростову на Дону у Русији. Пратилац групе наших ученика била је Олга Љасковска Манојловић из Руско-српског хуманитарног центра из Ниша. Камп је одржан у периоду од 09.06. до 15.06.2018.године у Ростову на Дону. Камп је међународног карактера и у њему је боравило око 250 деце из Русије и других држава.

09.06.2018.год.  ДОЧЕК И ДОБРОДОШЛИЦА ПОЛАЗНИКА КАМПА

Дочек свих учесника, смештање екипа по шаторима у кампу.Упознавање са правилима у кампу, кућним редом, са распоредом просторија за оброке и за личну хигијену.

 

10.06.2018.год. ОБУКА ПРУЖАЊЕ ПРВЕ ПОМОЋИ И РЕАНИМАЦИЈЕ

Полазници кампа су прошли обуку за пружање прве помоћи и реанимације здравствено угроженим особама.

11.06.2018.год.  ОБУКА НА ЈЕЗЕРУ 

Полазници  кампа имали су обуку на језеру, обуку веслања  и обуку спасавања услед утапања.

12.06.2018.год. ПРЕДАВАЊЕ РУСКИХ СПАСИЛАЦА

У кампу је  организовано предавање руских спасилаца .Предавање  се односило на  упознавање различитих специјализованих професија као што су спасилачка, здравствена, ватрогасна и друге, значај формирања одговорног односа према сопственом здрављу, личној и општој безбедности и промоција здравог начина живота код деце.

13.06.2018.год. ФИЗИЧКЕ  АКТИВНОСТИ И ВЕЖБЕ 

У кампу су биле заступљене разноврсне физичке активности .Дан је био динамичан и испуњен разноврсним активностима.

14.06.2018.год.   ДРУЖЕЊЕ  И ЗАБАВА УЧЕСНИКА КАМПА

Након обука и предавања, организована  су  дружења и забаве за све учеснике кампа.

15.06.2018.год. ПОВРАТАК КУЋИ

На крају седмодневног боравка и дружења, дошло је време за повратак у нашу земљу.

18.06.2018.год. ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

По повратку из Русије, приређен  је пријем у градској кући за учеснике кампа, директорку и педагога.Ученике је угостио  заменик градоначелника др.Милош Банђур и директор Руско-српског хуманитарног центра.