Ваннаставне активности

14. 4. 2022. Сајам професионалне оријентације

Ученици осмог разреда наше школе су са својим родитељима посетили Сајам професионалне оријентације, који је одржан у просторијама наше школе. У складу са својим интересовањима ученици су могли више да сазнају о образовним профилима који их интересују. Органитзатори сајма су Вршњачки тим, Ученички парламент и Тим за професионалну оријентацију.

12. 6. 2022. Професионална оријентација у Гимназији ,,Бора Станковић“

Ученици седмог и осмог разреда посетили су Гимназију ,,Бора Станковић“ у оквиру манифестације Борини дани и Професионалне оријентације.

Активност пратила наставница Милена Станковић.

6. 4. 2022. Обележавање Плаве недеље

Поводом Плаве недеље – светске недеље особа са аутизмом, Специјална школа са домом ученика ,,Бубањ“ спровела је акцију. У овој акцији која носи назив ,,У сусрет плавој недељи“ учествовале су и ученице 4. разреда наше школе са психологом наше школе и педагогом приправником.

28. 3. 2022.  ПРВА НАГРАДА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ
Поводом Светског дана бубрега наша школа организовала је радионице у млађим разредима у сарадњи са НиПСА – Међународном асоцијацијом студената фармације. Припремљеним радовима учествовали смо на ликовном конкурсу. Ученик 1/3 Богдан Ристић освојио је прву награду, а радови његових другова су похваљени.

 

24. 3. 2022. Полуфинале ,,Пажљивкове смотре“

Данас је одржано полуфинале ,,Пажљивкове смотре“ за ученике другог разреда. Наша екипа, коју су чинили ученици Тара Стојковић 2/1, Нађа Цветковић 2/1 и Јован Стојановић 2/2, освојила је 2. масто.

22. 3. 2022. Предавање Екохероја у организацији ЈКП ,,Медијана“

Екохероји – представници ЈКП ,,Медијана“ одржали су предавање о рециклажи ученицима првог и трећег разреда у нашој матичној школи. Важно је да још данас почнемо да водимо рачуна о нашој животној средини и почнемо да рециклирамо отпадне материјале.

8. и 24. 3. 2022. Акција ,,Читајмо гласно“

Наши ученици су са библиотекарком школе, Маријом Марковић, као учесници акције ,,Читајмо гласно“ пожелели срећан Дан жена директорки школе, педагогу, психологу и учитељицама.

Ученици одељења 7/4 из нашег издвојеног одељења су са наставницом Јованом Бјелић читали мисли о деци и песме наших песника за децу.

2. 3. 2022. Радионица Читалачког маратона
,,Деда је неко са сребрном косом и златом у срцу“
Ученици виших разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић који су чланови Читалачког клуба, имали су са наставницом српског језика Александром Савић прву радионицу у оквиру Читалачког маратона.
Тема ове радионице био је роман ,,Четири карте за Хавану“.
Централна фигура овог романа је дека главне јунакиње . То нас је навело на разговор о племенитости бака и дека и значају породице уопште.
Ученици су се на крају присећали савета и мудрости које су чули и усвојили од својих чланова породице и који им значе и помажу им у одрастању.
24. 2. 2022.    УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ ,,ЗАСАДИ ДРВО”

У оквиру пројекта Министарства просвете,науке и технолошког развоја ,,Засади дрво”,ученици првог разреда засадили су саднице белог бора. Том приликом им је наставница биологије, Данијела Лазаревић, говорила о значају очувања животне средине и о важности пошумљавања.

24. 11. 2021. Семинар ,,Млади лидери општине Палилула у акцији”

У оквиру активности организације „Пријатељи деце града Ниша” данас је у нашој школи за ученике седмог разреда реализован семинар ,,Млади лидери општине Палилула у акцији” . Семинар су реализовале Бисерка Светозаревић и Марина Цветковић у сарадњи са педагогом наше школе Андријаном Јанковић.

17. 11. 2021. Снимање бајке ,,Црвенкапа“

Ученици првог разреда, који похађају продужени боравак, Василије Aндрејић, Mатеја Лазаревић, Нађа Стефановић, Лена Павловић, Лео Диму, Марија Прокић и ученица шестог разреда Маша Стојановић приказали су бајку ,,Црвенкапа“ на свој начин. У реализацији овог пројекта помогле су им учитељица Весна Илић и библиотекар Марија Марковић.

Oктобар 2021. Снимање кадрова за документарни филм ,,Стазом Светог Василија Острошког“
Филм се бави темом животног пута Светог Василија Острошког Чудотворца, од његовог рођења до упокојења, о томе зна врло мало људи.
Наратори филма су ученици ОШ ,,Бубањски хероји” из Ниша. Филм ће бити реализован кроз школски програм, као пројекат међународне сарадње, а у корелацији предмета историја, веронаука, српски језик, географија, ликовна и музичка култура.
Документарни филм „Стазом Светог Василија Острошког” је у режији Ђорђа Бојанића и ђакона Дејана Јовановића.
На овај начин желимо да приближимо и упознамо родитеље и ученике, са огромним утицајем, и поштовањем које светитељ има како код нас Срба, тако и код људи других вероисповести муслимана, римокатолика и других.
Филм ће бити преведен и на руски језик.
У филму ћемо приказати место рођења Светог Василија Острошког, манастир Завалу, манастир Тврдош, манастир Острог и дешавања 12. маја 1999. у Нишу, као и храм Светог Василија Острошког у Нишу. То је и стаза којом је корачао Свети Василије Острошки, која представља његов животни пут који и даље траје.
„О животном путу Светог Василија Острошког, од рођења до упокојења, зна врло мало људи. Иначе, град Ниш је коначно добио храм посвећен Светом Василију Острошком. Иницијатива за подизање храма потекла је од самих грађана Ниша. И то, као благодарност, за чудесно сачување грађана од касетних НАТО бомби које су 12. маја 1999. године, током агресије НАТО ПАКТА изручене на Ниш. Том приликом нико није страдао од грађана. На овај начин покушаћемо и да приближимо духовност и православну веру којој, у већини, припада српски народ”.

 

 октобар 2021. Посета спомен-парку Бубањ у циљу промовисања здравих стилова живота

Ученици старијих разреда из извојеног одељења из насеља Милка Протић и наставник физичког и здравственог васпитања Душан Филиповић.

 

14. 10. 2021. Обележавање Дана ослобођења Ниша у Другом светском рату

Традиционално је обележен Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату приредбом коју су припремили ученици одељења 7/1 и наставница српског језика Тања Цекић. У приредби је учествовао и школски хор предвођен наставницом музичке културе Јованом Ђокић. У холу школе је постављена изложба ученичких радова.

 

07. 10. 2021. године Посета изложби матураната Уметничке школе

Ученици петог разреда су са својим одељењским старешинама Ђорђем Бојанићем, Тањом Цекић, Иваном Вујић, Александром Савић и вероучитељем ђаконом Дејаном Јовановићем посетили Официрски дом и погледали  изложву слика матураната Уметничке школе.

02. 10. 2021. године ПОСЕТА РАСАДНИКУ
Ученици 6. разреда посетили су расадник у Габровцу са наставницом биологије Тањом Стојиљковић. Слушали су предавање о горанима, обишли расадник, научили како да разликују биљке и која су њихова лековита својства.

 

15. 09. 2021. Обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе наши ученици 5. и 7. разреда су са својим разредним старешинама и предметним наставницима, а на иницијативу наставника историје, Ђорђа Бојанића и ђакона Дејана Јовановића, вероучитеља, у Спомен-парку Бубањ спотом обележили овај празник.

Спот можете погледати путем линка. https://www.youtube.com/watch?v=UbgedMYK0b0&t=2s
https://www.srpskaistorija.com/ucenici-spotom-obelezili-dan-srpskog-jedinstva-slobode-i-nacionalne-zastave/

 

 

 

9.5.2021. год. ДАН ШКОЛЕ

Ове године Дан школе обележили смо на другачији начин. Наши ученици и наставници снимили су филм и на тај начин смо обележили 49 година постојања, рада и успеха.

У реализацији филма учествовали су ученицa трећег разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и ученици виших разреда из матичне школе и издвојеног одељења, наставница српског језика Јована Бјелић, наставник историје Ђорђе Бојанић, вероучитељ ђакон Дејан Јовановић, наставница музичке културе Јована Ђокић, наставница српског језика Татјана Цекић и библиотекар Марија Марковић.

За избор награђених литерарних радова ученика биле су задужене наставнице српског језика Драгана Нешић и Александра Савић, а за избор ликовних радова наставница ликовне културе Ивана Вујић.

6.4.2021. год. ПРОМОЦИЈА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ

У оквиру Професионалне оријентације вечерас је одржана онлајн промоција Економске школе за ученике осмог разреда.

9. и 10.3.2021. год. ПРОМОЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ „БОРА СТАНКОВИЋ“, МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ И ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН СРЕМАЦ“

У оквиру Професионалне орјентације  одржане су онлајн промоције Гимназије ,,Бора Станковић”,Медицинске школе и Гимназије „Стеван Сремац“ за ученике осмог разреда наше школе.

1.3.2021. год. АКЦИЈА „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“

Поводом Националног дана књиге ученици нижих разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и предшколци су са наставницом Александром Савић, учитељицама и васпитачицама читали у дворишту школе и на тај начин подржали акцију Друштва школских библиотекара ,,Читајмо гласно”. Разговарали смо о библиотекама, читали песме великих српских песника, говорили цитате о књигама, знању и образовању.

Циљ акције је да се укаже на значај читања и стицања и неговања читалачких навика код деце.

26.02.2021. год. ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА

Поводом Дана ружичастих мајица реализована је радионица са ученицима шестог и осмог разреда, и наставницом Тањом Цекић, на којој су ученици урадили паное са едукативним материјалом о борби против вршњачког насиља. У холу школе постављена је изложба којом смо обележили Дан борбе против вршњачког насиља.

24.02.2021. год. ПРОМОЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

У оквиру Професионалне орјентације одржана је онлајн промоција Гимназије ,,Светозар Марковић” за ученике осмог разреда наше школе.

27.01.2021. год. САВИНДАН

Ове године обележавамо школску славу на мало другачији начин.

Поводом школске славе, приредили смо два филма посвећена нашем просветитељу и прослави школске славе у школској 2020/2021. години. Филмове је  уредио ђакон Дејан Јовановић, наставник веронауке у ОШ “Бубањски хероји”.

29.12.2020. год. ХУМАНИТАРНИ БАЗАР

Ученици од првог до четвртог разреда су са наставницом хемије Миленом Станковић и својим учитељицама у школи израђивали флашице које су осликавали декупаж техником. Циљ ове акције је био хуманитарног типа.  Флашице наших ученика нашле су се на штанду хуманитарног базара ,,ДА МАРКО ПОБЕДИ”, у Тржном центру Форум.

16.12.2020. год. „ИГРАЈМО СЕ ОПЕРЕ“

У гостима била Драгана Молес, оперска певачица.

Ученици нижих разреда у матичној школи и издвојеном одељењу у насељу Милка Протић и предшколци, данас су имали прилике да упознају Драгану Молес, оперску певачицу и председницу асоцијације “Пријатељи музике”. Ученици су слушали о опери, сцени, костимима и значају музике.

Циљ посете је био да се кроз пројекат “Играјмо се опере” деци укаже на значај музике  и да се код њих пробуди веће интересовање за неговање ове уметности.

15.12.2020. год. АКЦИЈА „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“

Данас су наши ученици нижих разреда, у матичној школи и издвојеном одељењу, са великом радошћу садили младице белог јасена у оквиру акције ,,Посади свој хлад”.

Акцију  организује Градска општина Палилула, Канцеларија за младе, у сарадњи са ЈКП Медијана и Зеленим развојним центром у Сремској Митровици.

Ову акцију  у нашој школи спровели су шеф канцеларије за младе општине Палилула, Емилија Јовановски и члан градског већа, Душан Пујовић.

Захваљујемо општини Палилула на дивној акцији.

6.11.2020. год. УЧЕШЋЕ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Секретар Црвеног крста,Сања Стојановић, уручила  је награде и захвалнице директорки школе Верици Раденковић, наставници српског језика Татјани Цекић и ученицама: Андријани Манасијевић, Кристини Арсић и Маши Крстић, за учешће у литерарном конкурсу ,,Крв живот значи”.

 

2.10.2020. год. РАДИОНИЦА „МЛАДИ ПОВЕЗУЈУ МЛАДЕ“

Удружење младих са инвалидитетом ,,Кишобран”,данас је ученицима одељења 8/2 и 8/3,у дворишту школе, одржало радионицу ,,Млади повезују младе”. Ученицима се представио члан удружења са инвалидитетом, који се професионално бави пливањем и веома је успешан у томе.

       

       

28.2.2020. год. АКЦИЈА „ЧИТАЈ ГЛАСНО“

Поводом 28. фебруара- Националног дана књиге ,чланови библиотечке секције у матичној школи, ученици петог и шестог разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и наши предшколци, подржали су акцију Друштва школских библиотекара „Читај гласно“. У матичној школи акцију је организовала библиотекарка  Марија Марковић, а у издвојеном одељењу библиотекарка Александра Савић и наставница српског језика Јована Бјелић.

 

         

27.01.2020.год.  ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ  “СВЕТОГA САВЕ“

Приредбу поводом прославе Светог Саве, припремили су чланови драмске секције,ученици трећег разреда, са својим учитељицама и хор са наставницом музичке културе.

24.01.2020. год. КОНЦЕРТ У СВЕТОСАВСКОМ ДОМУ

За наше ученике, организовали смо концерт у Светосавском дому. Ученици и наставници  уживали су у концерту дечијег црквеног хора ,,Бранко”.

23.01.2020.год. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ СВЕТОГА САВЕ

Наставница ликовне културе Ивана Вујић и наставница грађанског васпитања Ана Тасић, украсиле су малу салу радовима ученика. Продукт рада ликовне секције нижих и виших разреда.

20.01.2020.год. ПРЕДСТАВА “ МАЛИ ПРИНЦ“

Представу „Мали принц“ извели су чланови драмске секције одељења 7/4  за ученике четвртог разреда наше школе.

15.01.2020.год. НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА

Чланови драмске секције – ученици петог разреда извели су новогодишњу представу за своје вршњаке у холу школе и у одељењима првог и трећег разреда.

28.12.2019.год.   ПОДЕЛА ЧЕСТИТКИ И ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ 

Чланови драмске секције, ученици одељења 5/4, уз најлепше жеље које су исписали на честиткама,  пожелели су добродошлицу Новој години.Честитке поделили својим другарима.

27.12.2019.год.  НОВОГОДИШЊИ ВАШАР

Ученици првог, другог и трећег разреда матичне школе традиционално су, са својим учитељицама, организовали новогодишњи вашар. Вредно су радили на изради новогодишњих честитки, украса, венчића, а данас су све то изложили старијим другарима и родитељима.

     

27.12.2019.год. НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА

У  насељу Милка Протић одржана новогодишња приредба. У приредби су учествовали ученици нижих разреда и предшколци. Велики део програма је био изведен на енглеском језику.

24.12.2019.год. ПРЕДСТАВА У ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА

Наши предшколци, из насеља Милка Протић, данас су посетили Позориште лутака. Уживали су у новогодишњој представи ,,Цврчак и Мравица”, а на крају их је Деда Мраз обадовао новогодишњим пакетићима.

17.10.2019.год. КРЕАТИВНО УКРАШАВАЊЕ ШКОЛЕ

Чланови ликовне секције, заједно са наставницом Иваном Вујић, украсили су школу. ❄️❄️❄️

10.12.2019.год. ДРУЖЕЊЕ СА ПИСЦЕМ И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

У гостима нам је био Стефан Тићми, аутор једне од најпопуларнијих књига за децу, ,,Ја сам Акико”. Ученици су решавали загонетке и одговарали на питања и тако упознали јунакињу романа, девојчицу која не воли границе, Акико. Промоцији књиге присуствовао је велики број ученика и наставника. Сусрет са писцем организовала је библиотекарка школе Александра Савић.
             

05.12.2019.год. САЈАМ КЊИГА

Сајам књига у Нишу ученици су  посетили  са наставницама Тањом Цекић, Маријом Костадиновић, Душанком Вукотић, Наташом  Миоковић ,Јованом Бјелић, Миленом  Вуковић Марковић и  Данијелом Лазаревић.

02.09.2019.год. МАЂИОНИЧАРСКА ПРЕДСТАВА

Ученици млађих разреда уживали су  у триковима мађионичара Оскара.

21.11.2019.год. ПОСЕТА СПОМЕН СОБЕ  БРАНКА МИЉКОВИЋА И СТЕВАНА СРЕМЦА

Ученици петог и шестог разреда издвојеног одељења насеља Милка Протић, са наставницом српског језика Јованом Бјелић, посетили су Спомен собу Бранка Миљковића и Стевана Сремца и погледали изложбу “Иво Андрић – писац или дипломата”.

20.11.2019.год. ПОСЕТА САБОРНОГ ХРАМА

Саборни храм је посетила група ученика са директорком Верицом Раденковић и педагогом школе Драганом Стевановић.

31.10.2019.год.  ПОСЕТА БИОСКОПА 

Ученици 7/3 су са својим одељењским старешином, наставницом енглеског језика Иваном Стефановић,у биоскопу Вилин град гледали филм ,,Грдана 2”. Лепо су се дружили и забавили, а филм их је својом поруком подсетио да љубав увек побеђује.

30.10.2019.год. МАНИФЕСТАЦИЈА СТОП! СВИ НА СПОРТ! 

У парку Чаир одржана је манифестација „СТОП!СВИ НА СПОРТ!“ у сарадњи Спортског савеза Ниша и Полицијске управе. Ученици четвртог разреда наше школе су, у пратњи учитељице Сање Ракић и наставнице физичког васпитања Милке Ђорђевић, били учесници овог такмичења. Ученици су се такмичили у одбојци, атлетици, гимнастици, стреличарству, орјентирингу, теквонду и играма меморије.

29.10.2019.год. СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА СА УЧЕНИЦИМА

Снимање филма о историјско-културним и верским знаменитостима Ниша и околине са ученицима.Снимање реализују наставник историје Ђорђе Бојанић и вероучитељ Дејан Јовановић.

25.10.2019.год. ИЗЛЕТ У НИШКОЈ БАЊИ

Ученици одељења 8/5 су, са својим разредним старешином Ђорђем Станићем, имали одељењски излет до Нишке Бање.

24.10.2019.год. ПОСЕТА СПОМЕН-СОБЕ  БРАНКА МИЉКОВИЋА И СТЕВАНА СРЕМЦА

Ученици седмог и осмог разреда издвојеног одељења из насеља Милка Протић су са наставницом српског језика Јованом Бјелић и наставником географије Ђорђем Станићем посетили Спомен-собу Стевана Сремца и Бранка Миљковића. Ученици су уједно посетили и изложбу ,,Иво Андрић-писац или дипломата”.

18.10.2019.год. ИЗЛЕТ ДО НИШКЕ БАЊЕ

Ученици одељења 7/2 су, са својим разредним старешином Татјаном Цекић, имали одељењски излет и дан за пешачење по Нишкој Бањи.

17.10.2019.  ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА У ВОЈВОДИНИ

 

11.10.2019. ПОСЕТА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ “СТЕВАН СРЕМАЦ“

📚📖Ученици виших разреда су са наставницама српског језика посетили Одељење књиге за децу Народне библиотеке “Стеван Сремац”.

08.10.2019.год. ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ПЕТОГ РАЗРЕДА

28.09.2019.год. НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

Манифестацију Ноћ истраживача, посетили наши ученици.

23.09.2019.год.  ПАНОРАМСКО РАЗГЛЕДАЊЕ ГРАДА

Ученици виших разреда издвојеног одељења из насеља Милка Протић данас су са наставницима и стручним сарадницима обишли град Ниш туристичким аутобусом. Уживали су у панорамском разгледању свог града.

18.09.2019.год. ПОСЕТА РАСАДНИКУ

Ученици четвртог разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић данас су са својом учитељицом обишли Расадник.

17.09.2019.год. ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА СЕДМОГ РАЗРЕДА

02.09.2019.год. ПРИРЕДБА „ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА“

Ученици другог разреда су са својим учитељицама припремили приредбу добродошлице
првацима.