Ваннаставне активности

6.11.2020. год. УЧЕШЋЕ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ “КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ”

Секретар Црвеног крста,Сања Стојановић, уручила  је награде и захвалнице директорки школе Верици Раденковић, наставници српског језика Татјани Цекић и ученицама: Андријани Манасијевић, Кристини Арсић и Маши Крстић, за учешће у литерарном конкурсу ,,Крв живот значи”.

 

2.10.2020. год. РАДИОНИЦА “МЛАДИ ПОВЕЗУЈУ МЛАДЕ”

Удружење младих са инвалидитетом ,,Кишобран”,данас је ученицима одељења 8/2 и 8/3,у дворишту школе, одржало радионицу ,,Млади повезују младе”. Ученицима се представио члан удружења са инвалидитетом, који се професионално бави пливањем и веома је успешан у томе.

       

       

28.2.2020. год. АКЦИЈА “ЧИТАЈ ГЛАСНО”

Поводом 28. фебруара- Националног дана књиге ,чланови библиотечке секције у матичној школи, ученици петог и шестог разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и наши предшколци, подржали су акцију Друштва школских библиотекара “Читај гласно”. У матичној школи акцију је организовала библиотекарка  Марија Марковић, а у издвојеном одељењу библиотекарка Александра Савић и наставница српског језика Јована Бјелић.

 

         

27.01.2020.год.  ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ  ”СВЕТОГA САВЕ”

Приредбу поводом прославе Светог Саве, припремили су чланови драмске секције,ученици трећег разреда, са својим учитељицама и хор са наставницом музичке културе.

24.01.2020. год. КОНЦЕРТ У СВЕТОСАВСКОМ ДОМУ

За наше ученике, организовали смо концерт у Светосавском дому. Ученици и наставници  уживали су у концерту дечијег црквеног хора ,,Бранко”.

23.01.2020.год. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ СВЕТОГА САВЕ

Наставница ликовне културе Ивана Вујић и наставница грађанског васпитања Ана Тасић, украсиле су малу салу радовима ученика. Продукт рада ликовне секције нижих и виших разреда.

20.01.2020.год. ПРЕДСТАВА ” МАЛИ ПРИНЦ”

Представу “Мали принц” извели су чланови драмске секције одељења 7/4  за ученике четвртог разреда наше школе.

15.01.2020.год. НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА

Чланови драмске секције – ученици петог разреда извели су новогодишњу представу за своје вршњаке у холу школе и у одељењима првог и трећег разреда.

28.12.2019.год.   ПОДЕЛА ЧЕСТИТКИ И ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ 

Чланови драмске секције, ученици одељења 5/4, уз најлепше жеље које су исписали на честиткама,  пожелели су добродошлицу Новој години.Честитке поделили својим другарима.

27.12.2019.год.  НОВОГОДИШЊИ ВАШАР

Ученици првог, другог и трећег разреда матичне школе традиционално су, са својим учитељицама, организовали новогодишњи вашар. Вредно су радили на изради новогодишњих честитки, украса, венчића, а данас су све то изложили старијим другарима и родитељима.

     

27.12.2019.год. НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА

У  насељу Милка Протић одржана новогодишња приредба. У приредби су учествовали ученици нижих разреда и предшколци. Велики део програма је био изведен на енглеском језику.

24.12.2019.год. ПРЕДСТАВА У ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА

Наши предшколци, из насеља Милка Протић, данас су посетили Позориште лутака. Уживали су у новогодишњој представи ,,Цврчак и Мравица”, а на крају их је Деда Мраз обадовао новогодишњим пакетићима.

17.10.2019.год. КРЕАТИВНО УКРАШАВАЊЕ ШКОЛЕ

Чланови ликовне секције, заједно са наставницом Иваном Вујић, украсили су школу. ❄️❄️❄️

10.12.2019.год. ДРУЖЕЊЕ СА ПИСЦЕМ И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

У гостима нам је био Стефан Тићми, аутор једне од најпопуларнијих књига за децу, ,,Ја сам Акико”. Ученици су решавали загонетке и одговарали на питања и тако упознали јунакињу романа, девојчицу која не воли границе, Акико. Промоцији књиге присуствовао је велики број ученика и наставника. Сусрет са писцем организовала је библиотекарка школе Александра Савић.
             

05.12.2019.год. САЈАМ КЊИГА

Сајам књига у Нишу ученици су  посетили  са наставницама Тањом Цекић, Маријом Костадиновић, Душанком Вукотић, Наташом  Миоковић ,Јованом Бјелић, Миленом  Вуковић Марковић и  Данијелом Лазаревић.

02.09.2019.год. МАЂИОНИЧАРСКА ПРЕДСТАВА

Ученици млађих разреда уживали су  у триковима мађионичара Оскара.

21.11.2019.год. ПОСЕТА СПОМЕН СОБЕ  БРАНКА МИЉКОВИЋА И СТЕВАНА СРЕМЦА

Ученици петог и шестог разреда издвојеног одељења насеља Милка Протић, са наставницом српског језика Јованом Бјелић, посетили су Спомен собу Бранка Миљковића и Стевана Сремца и погледали изложбу “Иво Андрић – писац или дипломата”.

20.11.2019.год. ПОСЕТА САБОРНОГ ХРАМА

Саборни храм је посетила група ученика са директорком Верицом Раденковић и педагогом школе Драганом Стевановић.

31.10.2019.год.  ПОСЕТА БИОСКОПА 

Ученици 7/3 су са својим одељењским старешином, наставницом енглеског језика Иваном Стефановић,у биоскопу Вилин град гледали филм ,,Грдана 2”. Лепо су се дружили и забавили, а филм их је својом поруком подсетио да љубав увек побеђује.

30.10.2019.год. МАНИФЕСТАЦИЈА СТОП! СВИ НА СПОРТ! 

У парку Чаир одржана је манифестација “СТОП!СВИ НА СПОРТ!” у сарадњи Спортског савеза Ниша и Полицијске управе. Ученици четвртог разреда наше школе су, у пратњи учитељице Сање Ракић и наставнице физичког васпитања Милке Ђорђевић, били учесници овог такмичења. Ученици су се такмичили у одбојци, атлетици, гимнастици, стреличарству, орјентирингу, теквонду и играма меморије.

29.10.2019.год. СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА СА УЧЕНИЦИМА

Снимање филма о историјско-културним и верским знаменитостима Ниша и околине са ученицима.Снимање реализују наставник историје Ђорђе Бојанић и вероучитељ Дејан Јовановић.

25.10.2019.год. ИЗЛЕТ У НИШКОЈ БАЊИ

Ученици одељења 8/5 су, са својим разредним старешином Ђорђем Станићем, имали одељењски излет до Нишке Бање.

24.10.2019.год. ПОСЕТА СПОМЕН-СОБЕ  БРАНКА МИЉКОВИЋА И СТЕВАНА СРЕМЦА

Ученици седмог и осмог разреда издвојеног одељења из насеља Милка Протић су са наставницом српског језика Јованом Бјелић и наставником географије Ђорђем Станићем посетили Спомен-собу Стевана Сремца и Бранка Миљковића. Ученици су уједно посетили и изложбу ,,Иво Андрић-писац или дипломата”.

18.10.2019.год. ИЗЛЕТ ДО НИШКЕ БАЊЕ

Ученици одељења 7/2 су, са својим разредним старешином Татјаном Цекић, имали одељењски излет и дан за пешачење по Нишкој Бањи.

17.10.2019.  ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА У ВОЈВОДИНИ

 

11.10.2019. ПОСЕТА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ ”СТЕВАН СРЕМАЦ”

📚📖Ученици виших разреда су са наставницама српског језика посетили Одељење књиге за децу Народне библиотеке “Стеван Сремац”.

08.10.2019.год. ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ПЕТОГ РАЗРЕДА

28.09.2019.год. НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

Манифестацију Ноћ истраживача, посетили наши ученици.

23.09.2019.год.  ПАНОРАМСКО РАЗГЛЕДАЊЕ ГРАДА

Ученици виших разреда издвојеног одељења из насеља Милка Протић данас су са наставницима и стручним сарадницима обишли град Ниш туристичким аутобусом. Уживали су у панорамском разгледању свог града.

18.09.2019.год. ПОСЕТА РАСАДНИКУ

Ученици четвртог разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић данас су са својом учитељицом обишли Расадник.

17.09.2019.год. ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА СЕДМОГ РАЗРЕДА

02.09.2019.год. ПРИРЕДБА “ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА”

Ученици другог разреда су са својим учитељицама припремили приредбу добродошлице
првацима.