Ваннаставне активности

21.3.2023. Обележавање Међународног дана особа са Дауновим синдромом
Наши предшколци из издвојеног одељења у насељу Милка Протић са васпитачицом Анђелом Рајковић обележили  су 21. март – Међународни дан особа са Дауновим синдромом. Кроз радионицу ,,Различите чарапе“ предшколци су научили да су сви људи различити, али да сви имају исте потребе. Свима је потребна љубав, подршка и пријатељство.
21.3.2023. Посета Нишком симфонијском оркестру
Ученици од 5. до 8. разреда посетили су Нишки симфонијски оркестар. У пратњи наставнице музичке културе Јоване Ђокић и својих одељењских старешина ученици су присуствовали педагошком концерту на коме су много тога научили о музичким инструментима, самом оркестру и делима значајних композитора.
  
6.3.2023. Дан енергетске ефикасности
У издвојеном одељењу у насељу Милка Протић наставница физике Марина Најдановић је са ученицима 7/4 и 8/4 обележила  Дан енергетске ефикасности. Циљ активности био је подизање свести о штедњи енергије и значају за очување природе.

 

3.3. 2023. Инклузивна представа „Зона Замфирова“
Ученици одељења 2/2 и учитељица Сунчица Вучковић учествовали су у првој инклузивној представи „Зона Замфирова“ у организацији Градског удружења за помоћ особама са аутизмом Ниш.

3.3. 2023. Посета Ватрогасном дому
Ученици петог и шестог разреда су у оквиру предмета Животне вештине посетили Ватрогасни дом у Нишу. Послушали су предавање како реаговати у случају пожара или неких других временских непогода, а затим су разгледали возила и алат који је ватрогасцима потребан за рад. У пратњи ученика су били наставници Александра Савић, Душан Филиповић и Ален Илић.
28.2.2023. Међународни дан безбедног интернета
Ученице 5. разреда Милена Булатовић и Лена Јевтић са наставницом Андреином Динић одржале су радионицу у продуженом боравку на тему „Добре стране и опасности приликом коришћења интернета и мобилних телефона“.
28. 2. 2023. Дан матерњег језика
Дан матерњег језика обележен је у библиотеци под слоганом „Чувај језик свој – уважавај друге језике.
24.2.2023. Дан розе мајица
Ученици млађих разреда у матичној школи, предшколци и ученици млађих разреда у издвојеном одељењу обележили су Дан против вршњачког насиља – Дан розе мајица.
27.1.2023. Прослава школске славе
Обележили смо школску славу Светог Саву.Гостима, родитељима и ученицима се на самом почетку свечаности обратила директорка школе Верица Раденковић речима добродошлице.
Присутни су присуствовали сечењу славског колача, а затим је изведена пригодна приредба коју су припремили ученици трећег разреда са учитељицама Оливером Манић, Оливером Николић и Сањом Ракић.
Гостима се представио и школски хор под вођством наставнице музичке културе Јоване Ђокић.

28.12.2022. Новогодишње радионице
На предлог Ученичког парламента, у нашој школи су  реализоване новогодишње радионице ,,Осликавање новогодишњим мотивима“ и ,,Фотографија са живим статуама Деда Мраза и ирваса“.
27.12.2022. Новогодишња приредба за родитеље
У издвојеном одељењу, у насељу Милка Протић, изведена је новогодишња приредба за родитеље.
Програм су осмислиле и организовале учитељице, васпитачица и наставница енглеског језика. Учествовали су наши предшколци и ученици од 1. до 4. разреда.
Уз глуму, музику и плес ученици су пожелели добродошлицу Новој години.
Присутним родитељима се на почетку приредбе обратила Маја Рудић, психолог наше школе.
2.12.2022. 100 година од рођења Душана Радовића
Ученице одељења 6/4, Алексија Радосављевић и Марија Тасић, са наставницом српског језика Александром Савић одржале су час посвећен писцу Душку Радовићу ученицима млађих разреда и предшколцима у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић. Приказана је презентација о писцу, затим су ученице рецитовале песме овог значајног књижевника. Час је завршен песмама „Најлепша мама на свету“ и „Јесења песма“.
1.12.2022. Сајам књига
Ученици наше школе посетили су 57. Сајам књига који се одржава у хали „Чаир“.
У пратњи ученика биле су наставнице српског језика: Тања Цекић, Наташа Миоковић, Драгана Нешић и Александра Савић; наставница енглеског језика Милена Вуковић Марковић;  наставница ликовне културе Ивана Вујић и наставница биологије Данијела Лазаревић.
22.11.2022. Радионица „Escape room“
У сарадњи са English book- ом и професором Ричардом Брауном одржана је радионица за ученике од 5. до 8. разреда. Организатор је била наставница енглеског језика Ивана Стефановић у сарадњи са наставницама Миленом Вуковић Марковић и Душанком Вукотић. Ученици су решавали загонетке у чему им је помогло знање енглеског језика, историје и  математике.
16.11.2022. Дан толеранције
Ученици старијих разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић обележили су Светски дан толеранције са наставницом информатике Маријом Будић и наставницом српског језика Александром Савић. Ученици су израдили презентације о толеранцији и пано на тему „Буди толерантан! Сви смо различити али смо једнако важни.“
20.10.2022. Еко ревија
У нашој школи  одржана је   Еко ревија.Ученици су за ову прилику креирали одевне предмете од папира, картона и пластичних кеса.Улазница за ревију била је стара свеска, новина или
предмети од картона.Ревија је организована у школском дворишту где су ученици своје креације
представили осталим ученицима, родитељима и наставницима пролазећи црвеним тепихом.
Могле су се видети хаљине израђене од пластичних кеса, одела направљена од картона, сукње, кошуље и кравате од старих новина. Међу овим креацијама било је и модних детаља као што су кишобрани од новина, ташнице од картона, шешири од папира и кеса.
Овај догађај организовао је Тим за међупредметне компетенције и предузетништво у сарадњи са Ученичким парламентом, Вршњачким тимом , учитељима и наставницима.
29.9.2022. Европски дан језика
Наши ученици су са наставницима кроз разне активности обележили Европски дан језика.
У издвојеном одељењу у насељу Милка Протић наставница енглеског језика, Марија Јелић, је ученике учила новим речима из енглеског и шпанског језика, ученици су се на овом часу упознали и са ромским језиком, а час су завршили играјући сиртаки, грчку народну игру.
Наставница француског језика, Марија Марковић, обележила је овај дан са ученицима 5. разреда из матичне школе и ученицима 6. разреда из издвојеног одељења. Ученици су израђивали паное, играли игрице и своје знање о познавању европских језика проверили кроз квиз.
Ученици седмог и осмог разреда са наставницама немачког језика Иваном Живановић и Сањом Пантић, наставницама енглеског језика Миленом Вуковић Марковић и Душанком Вукотић и наставницом српског језика Александром Савић одржали су огледни час коме је присуствовала директорка школе и стручна служба. На часу су ученици говорили о променљивости сваког језика и о утицају једног језика на други. Кроз презентације су нас подсетили на англицизме, германизме и турцизме који су у великој мери заступљени и у нашем језику.
 
14. 4. 2022. Сајам професионалне оријентације
Ученици осмог разреда наше школе су са својим родитељима посетили Сајам професионалне оријентације, који је одржан у просторијама наше школе. У складу са својим интересовањима ученици су могли више да сазнају о образовним профилима који их интересују. Органитзатори сајма су Вршњачки тим, Ученички парламент и Тим за професионалну оријентацију.

12. 6. 2022. Професионална оријентација у Гимназији ,,Бора Станковић“
Ученици седмог и осмог разреда посетили су Гимназију ,,Бора Станковић“ у оквиру манифестације Борини дани и Професионалне оријентације.
Активност пратила наставница Милена Станковић.
6. 4. 2022. Обележавање Плаве недеље
Поводом Плаве недеље – светске недеље особа са аутизмом, Специјална школа са домом ученика ,,Бубањ“ спровела је акцију. У овој акцији која носи назив ,,У сусрет плавој недељи“ учествовале су и ученице 4. разреда наше школе са психологом наше школе и педагогом приправником.
28. 3. 2022.  ПРВА НАГРАДА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ
Поводом Светског дана бубрега наша школа организовала је радионице у млађим разредима у сарадњи са НиПСА – Међународном асоцијацијом студената фармације. Припремљеним радовима учествовали смо на ликовном конкурсу. Ученик 1/3 Богдан Ристић освојио је прву награду, а радови његових другова су похваљени.
24. 3. 2022. Полуфинале ,,Пажљивкове смотре“
Данас је одржано полуфинале ,,Пажљивкове смотре“ за ученике другог разреда. Наша екипа, коју су чинили ученици Тара Стојковић 2/1, Нађа Цветковић 2/1 и Јован Стојановић 2/2, освојила је 2. масто.

22. 3. 2022. Предавање Екохероја у организацији ЈКП ,,Медијана“
Екохероји – представници ЈКП ,,Медијана“ одржали су предавање о рециклажи ученицима првог и трећег разреда у нашој матичној школи. Важно је да још данас почнемо да водимо рачуна о нашој животној средини и почнемо да рециклирамо отпадне материјале.

               

8. и 24. 3. 2022. Акција ,,Читајмо гласно“
Наши ученици су са библиотекарком школе, Маријом Марковић, као учесници акције ,,Читајмо гласно“ пожелели срећан Дан жена директорки школе, педагогу, психологу и учитељицама.
Ученици одељења 7/4 из нашег издвојеног одељења су са наставницом Јованом Бјелић читали мисли о деци и песме наших песника за децу.
2. 3. 2022. Радионица Читалачког маратона
,,Деда је неко са сребрном косом и златом у срцу“
Ученици виших разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић који су чланови Читалачког клуба, имали су са наставницом српског језика Александром Савић прву радионицу у оквиру Читалачког маратона.
Тема ове радионице био је роман ,,Четири карте за Хавану“.
Централна фигура овог романа је дека главне јунакиње . То нас је навело на разговор о племенитости бака и дека и значају породице уопште.
Ученици су се на крају присећали савета и мудрости које су чули и усвојили од својих чланова породице и који им значе и помажу им у одрастању.
24. 2. 2022.    УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ ,,ЗАСАДИ ДРВО”
У оквиру пројекта Министарства просвете,науке и технолошког развоја ,,Засади дрво”,ученици првог разреда засадили су саднице белог бора. Том приликом им је наставница биологије, Данијела Лазаревић, говорила о значају очувања животне средине и о важности пошумљавања.
24. 11. 2021. Семинар ,,Млади лидери општине Палилула у акцији”
У оквиру активности организације „Пријатељи деце града Ниша” данас је у нашој школи за ученике седмог разреда реализован семинар ,,Млади лидери општине Палилула у акцији” . Семинар су реализовале Бисерка Светозаревић и Марина Цветковић у сарадњи са педагогом наше школе Андријаном Јанковић.
17. 11. 2021. Снимање бајке ,,Црвенкапа“
Ученици првог разреда, који похађају продужени боравак, Василије Aндрејић, Mатеја Лазаревић, Нађа Стефановић, Лена Павловић, Лео Диму, Марија Прокић и ученица шестог разреда Маша Стојановић приказали су бајку ,,Црвенкапа“ на свој начин. У реализацији овог пројекта помогле су им учитељица Весна Илић и библиотекар Марија Марковић.
Oктобар 2021. Снимање кадрова за документарни филм ,,Стазом Светог Василија Острошког“
Филм се бави темом животног пута Светог Василија Острошког Чудотворца, од његовог рођења до упокојења, о томе зна врло мало људи.
Наратори филма су ученици ОШ ,,Бубањски хероји” из Ниша. Филм ће бити реализован кроз школски програм, као пројекат међународне сарадње, а у корелацији предмета историја, веронаука, српски језик, географија, ликовна и музичка култура.
Документарни филм „Стазом Светог Василија Острошког” је у режији Ђорђа Бојанића и ђакона Дејана Јовановића.
На овај начин желимо да приближимо и упознамо родитеље и ученике, са огромним утицајем, и поштовањем које светитељ има како код нас Срба, тако и код људи других вероисповести муслимана, римокатолика и других.
Филм ће бити преведен и на руски језик.
У филму ћемо приказати место рођења Светог Василија Острошког, манастир Завалу, манастир Тврдош, манастир Острог и дешавања 12. маја 1999. у Нишу, као и храм Светог Василија Острошког у Нишу. То је и стаза којом је корачао Свети Василије Острошки, која представља његов животни пут који и даље траје.
„О животном путу Светог Василија Острошког, од рођења до упокојења, зна врло мало људи. Иначе, град Ниш је коначно добио храм посвећен Светом Василију Острошком. Иницијатива за подизање храма потекла је од самих грађана Ниша. И то, као благодарност, за чудесно сачување грађана од касетних НАТО бомби које су 12. маја 1999. године, током агресије НАТО ПАКТА изручене на Ниш. Том приликом нико није страдао од грађана. На овај начин покушаћемо и да приближимо духовност и православну веру којој, у већини, припада српски народ”.
 октобар 2021. Посета спомен-парку Бубањ у циљу промовисања здравих стилова живота
Ученици старијих разреда из извојеног одељења из насеља Милка Протић и наставник физичког и здравственог васпитања Душан Филиповић.
14. 10. 2021. Обележавање Дана ослобођења Ниша у Другом светском рату
Традиционално је обележен Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату приредбом коју су припремили ученици одељења 7/1 и наставница српског језика Тања Цекић. У приредби је учествовао и школски хор предвођен наставницом музичке културе Јованом Ђокић. У холу школе је постављена изложба ученичких радова.
07. 10. 2021. Посета изложби матураната Уметничке школе
Ученици петог разреда су са својим одељењским старешинама Ђорђем Бојанићем, Тањом Цекић, Иваном Вујић, Александром Савић и вероучитељем ђаконом Дејаном Јовановићем посетили Официрски дом и погледали  изложбу слика матураната Уметничке школе.
02. 10. 2021. ПОСЕТА РАСАДНИКУ
Ученици 6. разреда посетили су расадник у Габровцу са наставницом биологије Тањом Стојиљковић. Слушали су предавање о горанима, обишли расадник, научили како да разликују биљке и која су њихова лековита својства.
15. 09. 2021. Обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе
Поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе наши ученици 5. и 7. разреда су са својим разредним старешинама и предметним наставницима, а на иницијативу наставника историје, Ђорђа Бојанића и ђакона Дејана Јовановића, вероучитеља, у Спомен-парку Бубањ спотом обележили овај празник.
Спот можете погледати путем линка. https://www.youtube.com/watch?v=UbgedMYK0b0&t=2s
https://www.srpskaistorija.com/ucenici-spotom-obelezili-dan-srpskog-jedinstva-slobode-i-nacionalne-zastave/
9.5.2021. год. ДАН ШКОЛЕ
Ове године Дан школе обележили смо на другачији начин. Наши ученици и наставници снимили су филм и на тај начин смо обележили 49 година постојања, рада и успеха.
У реализацији филма учествовали су ученицa трећег разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и ученици виших разреда из матичне школе и издвојеног одељења, наставница српског језика Јована Бјелић, наставник историје Ђорђе Бојанић, вероучитељ ђакон Дејан Јовановић, наставница музичке културе Јована Ђокић, наставница српског језика Татјана Цекић и библиотекар Марија Марковић.
За избор награђених литерарних радова ученика биле су задужене наставнице српског језика Драгана Нешић и Александра Савић, а за избор ликовних радова наставница ликовне културе Ивана Вујић.

6.4.2021.  ПРОМОЦИЈА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ
У оквиру Професионалне оријентације вечерас је одржана онлајн промоција Економске школе за ученике осмог разреда.
9. и 10.3.2021. ПРОМОЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ „БОРА СТАНКОВИЋ“, МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ И ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН СРЕМАЦ“
У оквиру Професионалне орјентације  одржане су онлајн промоције Гимназије ,,Бора Станковић”,Медицинске школе и Гимназије „Стеван Сремац“ за ученике осмог разреда наше школе.
1.3.2021. АКЦИЈА „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“
Поводом Националног дана књиге ученици нижих разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и предшколци су са наставницом Александром Савић, учитељицама и васпитачицама читали у дворишту школе и на тај начин подржали акцију Друштва школских библиотекара ,,Читајмо гласно”. Разговарали смо о библиотекама, читали песме великих српских песника, говорили цитате о књигама, знању и образовању.
Циљ акције је да се укаже на значај читања и стицања и неговања читалачких навика код деце.
26.02.2021. ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА
Поводом Дана ружичастих мајица реализована је радионица са ученицима шестог и осмог разреда, и наставницом Тањом Цекић, на којој су ученици урадили паное са едукативним материјалом о борби против вршњачког насиља. У холу школе постављена је изложба којом смо обележили Дан борбе против вршњачког насиља.
24.02.2021. ПРОМОЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“
У оквиру Професионалне орјентације одржана је онлајн промоција Гимназије ,,Светозар Марковић” за ученике осмог разреда наше школе.
27.01.2021.  САВИНДАН
Ове године обележавамо школску славу на мало другачији начин.
Поводом школске славе, приредили смо два филма посвећена нашем просветитељу и прослави школске славе у школској 2020/2021. години. Филмове је  уредио ђакон Дејан Јовановић, наставник веронауке у ОШ “Бубањски хероји”.

29.12.2020. ХУМАНИТАРНИ БАЗАР
Ученици од првог до четвртог разреда су са наставницом хемије Миленом Станковић и својим учитељицама у школи израђивали флашице које су осликавали декупаж техником. Циљ ове акције је био хуманитарног типа.  Флашице наших ученика нашле су се на штанду хуманитарног базара ,,ДА МАРКО ПОБЕДИ”, у Тржном центру Форум.
16.12.2020. „ИГРАЈМО СЕ ОПЕРЕ“
У гостима била Драгана Молес, оперска певачица.
Ученици нижих разреда у матичној школи и издвојеном одељењу у насељу Милка Протић и предшколци, данас су имали прилике да упознају Драгану Молес, оперску певачицу и председницу асоцијације “Пријатељи музике”. Ученици су слушали о опери, сцени, костимима и значају музике.
Циљ посете је био да се кроз пројекат “Играјмо се опере” деци укаже на значај музике  и да се код њих пробуди веће интересовање за неговање ове уметности.
15.12.2020. АКЦИЈА „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“
Данас су наши ученици нижих разреда, у матичној школи и издвојеном одељењу, са великом радошћу садили младице белог јасена у оквиру акције ,,Посади свој хлад”.
Акцију  организује Градска општина Палилула, Канцеларија за младе, у сарадњи са ЈКП Медијана и Зеленим развојним центром у Сремској Митровици.
Ову акцију  у нашој школи спровели су шеф канцеларије за младе општине Палилула, Емилија Јовановски и члан градског већа, Душан Пујовић.
Захваљујемо општини Палилула на дивној акцији.
6.11.2020. УЧЕШЋЕ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“
Секретар Црвеног крста,Сања Стојановић, уручила  је награде и захвалнице директорки школе Верици Раденковић, наставници српског језика Татјани Цекић и ученицама: Андријани Манасијевић, Кристини Арсић и Маши Крстић, за учешће у литерарном конкурсу ,,Крв живот значи”.
 
2.10.2020.  РАДИОНИЦА „МЛАДИ ПОВЕЗУЈУ МЛАДЕ“
Удружење младих са инвалидитетом ,,Кишобран”,данас је ученицима одељења 8/2 и 8/3,у дворишту школе, одржало радионицу ,,Млади повезују младе”. Ученицима се представио члан удружења са инвалидитетом, који се професионално бави пливањем и веома је успешан у томе.
       
       
28.2.2020. АКЦИЈА „ЧИТАЈ ГЛАСНО“
Поводом 28. фебруара- Националног дана књиге ,чланови библиотечке секције у матичној школи, ученици петог и шестог разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић и наши предшколци, подржали су акцију Друштва школских библиотекара „Читај гласно“. У матичној школи акцију је организовала библиотекарка  Марија Марковић, а у издвојеном одељењу библиотекарка Александра Савић и наставница српског језика Јована Бјелић.
 
         
27.01.2020.  ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ  СВЕТОГA САВЕ
Приредбу поводом прославе Светог Саве, припремили су чланови драмске секције,ученици трећег разреда, са својим учитељицама и хор са наставницом музичке културе.
24.01.2020.  КОНЦЕРТ У СВЕТОСАВСКОМ ДОМУ
За наше ученике, организовали смо концерт у Светосавском дому. Ученици и наставници  уживали су у концерту дечијег црквеног хора ,,Бранко”.
23.01.2020. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ СВЕТОГА САВЕ
Наставница ликовне културе Ивана Вујић и наставница грађанског васпитања Ана Тасић, украсиле су малу салу радовима ученика. Продукт рада ликовне секције нижих и виших разреда.
20.01.2020. ПРЕДСТАВА “ МАЛИ ПРИНЦ“
Представу „Мали принц“ извели су чланови драмске секције одељења 7/4  за ученике четвртог разреда наше школе.
15.01.2020. НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА
Чланови драмске секције – ученици петог разреда извели су новогодишњу представу за своје вршњаке у холу школе и у одељењима првог и трећег разреда.
28.12.2019. ПОДЕЛА ЧЕСТИТКИ И ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ 
Чланови драмске секције, ученици одељења 5/4, уз најлепше жеље које су исписали на честиткама,  пожелели су добродошлицу Новој години.Честитке поделили својим другарима.
27.12.2019. НОВОГОДИШЊИ ВАШАР
Ученици првог, другог и трећег разреда матичне школе традиционално су, са својим учитељицама, организовали новогодишњи вашар. Вредно су радили на изради новогодишњих честитки, украса, венчића, а данас су све то изложили старијим другарима и родитељима.
     
27.12.2019.НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА
У  насељу Милка Протић одржана новогодишња приредба. У приредби су учествовали ученици нижих разреда и предшколци. Велики део програма је био изведен на енглеском језику.
24.12.2019. ПРЕДСТАВА У ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА
Наши предшколци, из насеља Милка Протић, данас су посетили Позориште лутака. Уживали су у новогодишњој представи ,,Цврчак и Мравица”, а на крају их је Деда Мраз обадовао новогодишњим пакетићима.
17.10.2019.  КРЕАТИВНО УКРАШАВАЊЕ ШКОЛЕ
Чланови ликовне секције, заједно са наставницом Иваном Вујић, украсили су школу.
10.12.2019. ДРУЖЕЊЕ СА ПИСЦЕМ И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ
У гостима нам је био Стефан Тићми, аутор једне од најпопуларнијих књига за децу, ,,Ја сам Акико”. Ученици су решавали загонетке и одговарали на питања и тако упознали јунакињу романа, девојчицу која не воли границе, Акико. Промоцији књиге присуствовао је велики број ученика и наставника. Сусрет са писцем организовала је библиотекарка школе Александра Савић.
             
05.12.2019.САЈАМ КЊИГА
Сајам књига у Нишу ученици су  посетили  са наставницама Тањом Цекић, Маријом Костадиновић, Душанком Вукотић, Наташом  Миоковић ,Јованом Бјелић, Миленом  Вуковић Марковић и  Данијелом Лазаревић.
02.09.2019. МАЂИОНИЧАРСКА ПРЕДСТАВА
Ученици млађих разреда уживали су  у триковима мађионичара Оскара.
21.11.2019. ПОСЕТА СПОМЕН СОБЕ  БРАНКА МИЉКОВИЋА И СТЕВАНА СРЕМЦА
Ученици петог и шестог разреда издвојеног одељења насеља Милка Протић, са наставницом српског језика Јованом Бјелић, посетили су Спомен собу Бранка Миљковића и Стевана Сремца и погледали изложбу “Иво Андрић – писац или дипломата”.
20.11.2019. ПОСЕТА САБОРНОГ ХРАМА
Саборни храм је посетила група ученика са директорком Верицом Раденковић и педагогом школе Драганом Стевановић.
31.10.2019.  ПОСЕТА БИОСКОПУ
Ученици 7/3 су са својим одељењским старешином, наставницом енглеског језика Иваном Стефановић,у биоскопу Вилин град гледали филм ,,Грдана 2”. Лепо су се дружили и забавили, а филм их је својом поруком подсетио да љубав увек побеђује.
30.10.2019. МАНИФЕСТАЦИЈА СТОП! СВИ НА СПОРТ! 
У парку Чаир одржана је манифестација „СТОП!СВИ НА СПОРТ!“ у сарадњи Спортског савеза Ниша и Полицијске управе. Ученици четвртог разреда наше школе су, у пратњи учитељице Сање Ракић и наставнице физичког васпитања Милке Ђорђевић, били учесници овог такмичења. Ученици су се такмичили у одбојци, атлетици, гимнастици, стреличарству, орјентирингу, теквонду и играма меморије.
29.10.2019. СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА СА УЧЕНИЦИМА
Снимање филма о историјско-културним и верским знаменитостима Ниша и околине са ученицима.Снимање реализују наставник историје Ђорђе Бојанић и вероучитељ Дејан Јовановић.
25.10.2019.ИЗЛЕТ У НИШКОЈ БАЊИ
Ученици одељења 8/5 су, са својим разредним старешином Ђорђем Станићем, имали одељењски излет до Нишке Бање.
24.10.2019.ПОСЕТА СПОМЕН-СОБЕ  БРАНКА МИЉКОВИЋА И СТЕВАНА СРЕМЦА
Ученици седмог и осмог разреда издвојеног одељења из насеља Милка Протић су са наставницом српског језика Јованом Бјелић и наставником географије Ђорђем Станићем посетили Спомен-собу Стевана Сремца и Бранка Миљковића. Ученици су уједно посетили и изложбу ,,Иво Андрић-писац или дипломата”.
18.10.2019. ИЗЛЕТ ДО НИШКЕ БАЊЕ
Ученици одељења 7/2 су, са својим разредним старешином Татјаном Цекић, имали одељењски излет и дан за пешачење по Нишкој Бањи.
17.10.2019.  ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА У ВОЈВОДИНИ
 
11.10.2019. ПОСЕТА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ “СТЕВАН СРЕМАЦ“
Ученици виших разреда су са наставницама српског језика посетили Одељење књиге за децу Народне библиотеке “Стеван Сремац”.
08.10.2019.ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ПЕТОГ РАЗРЕДА
28.09.2019.НОЋ ИСТРАЖИВАЧА
Манифестацију Ноћ истраживача, посетили наши ученици.
23.09.2019.  ПАНОРАМСКО РАЗГЛЕДАЊЕ ГРАДА
Ученици виших разреда издвојеног одељења из насеља Милка Протић данас су са наставницима и стручним сарадницима обишли град Ниш туристичким аутобусом. Уживали су у панорамском разгледању свог града.
18.09.2019.ПОСЕТА РАСАДНИКУ
Ученици четвртог разреда из издвојеног одељења у насељу Милка Протић данас су са својом учитељицом обишли Расадник.
17.09.2019. ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА СЕДМОГ РАЗРЕДА
02.09.2019. ПРИРЕДБА „ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА“
Ученици другог разреда су са својим учитељицама припремили приредбу добродошлице
првацима.