Маркетинг школе

29.1.2024. Гостовање директорке у емисији „Данас“ на телевизији Зона плус

 

12.12.2023. О употреби мобилних телефона и једносменском раду

О забрани употребе мобилних телефона у школи и о обогаћеном једносменском раду у издвојеном одељењу говорили су директорка школе, наставница хемије и представници Ученичког парламента.

7.12.2023. Дан отворених врата природних наука

У издвојеном одељењу организована је манифестација Отворена врата природних наука. Цео догађај пропратила је телевизија.

31.10.2023. Бакља мира у нашој школи

О бакљи мира која пролази кроз нашу школу и једносменском раду у издвојеном одељењу говорила је директорка Верица Раденковић у емисији „Из јутра у дан“.

12.10.2023. Спот о обогаћеном једносменском раду у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић

Направили смо промотивни видео о активностима које обухвата обогаћен једносменски рад у нашем издвојеном одељењу у насељу Милка Протић. Видео је монтирао вероучитељ ђакон Дејан Јовановић.

 

3-4.10. 2023. Посета вртићима „Цветић“, „Бајка“, „Маслачак“

Директорка школе, стручна служба и ученици- представници Ученичког парламента посетили су вртиће и представили рад наше школе.

 

15.9.2023. Дан српског јединства, слободе и националне заставе

У нашој школи обележен је 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Овај дан смо обележили тако што су наши ученици са својим наставницима прошетали од школе до Спомен-парка Бубањ носећи српску заставу.

О овој акцији наши ученици су говорили за телевизију Пинк:

29.8.2023. Почетак нове школске године

Директорка школе мр Верица Раденковић и психолог Маја Рудић гостовале су у емисији „Данас“ на телевизији Зона плус где су говориле по почетку нове школске године и припремама за њу.

30.6.2023. Велики успех наших ученика на републичким такмичењима

Ученици Маша Стојановић, Вук Стојилковић и Јован Стојичић са наставницом српског језика Наташом Миоковић гостовали су у емисији „Данас“ на телевизији „Zona plus“.

Тема емисије била је успех наших ученика на највишем нивоу такмичења у току школске године.

27.6.2023. О историјским филмовима наших ученика

Директорка школе мр Верица Раденковић и председница Ученичког парламента Маша Стојановић биле су гости емисије „Из јутра у дан“ на телевизији „Zona plus“.

Овом приликом оне су говориле о снимању документарног филма „Повлачење српске војске преко Албаније 1915. кроз песму и сећање“ и о претходним документарним филмовима које су ученици снимали у сарадњи са наставником историје Ђорђем Бојанићем и вероучитељем ђаконом Дејаном Јовановићем.

 

16.3.2023. Психолог школе о упису у први разред

Психолог наше школе, Маја Рудић, говорила је о тестирању деце за упис у први разред у емисији „Данас“ на телевизији „Zona plus“ .

20.10.2022. Еко ревија у нашој школи

У нашој школи је одржана Еко ревија.Ученици су за ову прилику креирали одевне предмете од папира, картона и пластичних кеса.Улазница за ревију била је стара свеска, новина или
предмети од картона.Ревија је организована у школском дворишту где су ученици своје креације
представили осталим ученицима, родитељима и наставницима пролазећи
црвеним тепихом.

О овом догађају извештавали су и медији:

https://niskevesti.rs/odrzana-eko-revija-u-skoli-bubanjski-heroji-haljine-od-kesa-i-odela-od-novina/

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/u-os-bubanjski-heroji-u-nisu-eko-modna-revija-djaci-nosili-modele-od-recikliranih-kesa/

https://tvzonaplus.rs/na-crvenom-tepihu-u-modelima-od-reciklaznog-materijala/

https://jugpress.com/haljine-od-kesa-i-odela-od-novina/

3. 7. 2022. Завршни испит у нишким школама

Након успешно спроведеног завршног испита директорка наше школе, мр Верица Раденковић, гостовала је на телевизији Зона плус са директорком школе ,,Стефан Немања“, Александром Пројовић. Завршни испит је прошао без нерегуларности а ученици су постигли добре резултате на сва три теста. Освојени поени одредиће њихово даље школовање и занимања којима ће се бавити у будућности.

Поред завршног испита тема разговора били су и пројекти у којима учествује наша школа као и припрема за септембар и дочек ученика првог разреда.

Свим ученицима желимо да упишу жељене школе и успешно наставе даље школовање!

Цео разговор можете погледати на следећем линку

 

 

 

22. 6. 2022. Гостовање наших ученика на локалној телевизији

 

 

21. 6. 2022. Чланци у писаним и електронски медијима 

 

OGLEDNI ČAS U OŠ „BUBANJSKI HEROJI“: Srpska književnost u Velikom ratu i Albanskoj golgoti

20. 6. 2022. Портал Нишке вести о приредби иозведеној у издвојеном одељењу наше школе  у насељу Милка Протић

Učenici OŠ „Bubanjski heroji“ u Nišu nastavljaju tradiciju

 

17. 6. 2022. Чланак у Народним новинама

 

16. 6. 2022. Приредба у издвојеном одељењу наше школе у насељу Милка Протић

Наши ученици су извели приредбу у насељу Милка Протић. Програм су припремили ученици седмог и петог разреда и школски хор  и наставнице српског језика Тања Цекић и Александра Савић, наставница музичке културе Јована Ђокић, наставница ликовне културе Ивана Вујић.
Музичке нумере извели су и  ученици Вукан Васковић и Вук Петровић.
На крају приредбе наступили су наши предшколци из издвојеног одељења у насељу Милка Протић.

 

13. 6. 2022. спој креативности и знања – медијски прилог о нашим ученицима који су осмислили друшвену игру

Вредност друштвених игара кроз које стичемо и знања опет добија на значају. Наши ученици су то показали кроз друштвену игру коју су осмилили, а у складу са савременим технологијама игра ће бити доступна и у дигиталном облику.

Прилог о нашим ученицима можете погледати на следећем линку https://www.facebook.com/watch/?v=1110606086160061&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

 

 

17. 5. 2022.  Дан школе и кроз штампане и електронске медије

Osnovna škola „Bubanjski heroji“ proslavila pedeset godina postojanja (FOTO + VIDEO)

9. 5. 2022. Гостовање директорке школе Верице Раденковић на телевизији Belle Amie и Зона Плус 

Гостовање директорке школе Верице Раденковић на телевизији Belle Amie поводом обележавања Дана школе и великог јубилеја – 50 година рада и постојања наше школе. Дан школе обележавамо свечаном приредбом на Спомен-парку Бубањ, филмом и брошуром који говоре о школском животу у првих педесет година рада школе.

Данас и свакога дана трудимо се да ученике образујемо учећи их креативности и критичком мишљењу како би били спремни за савремени начин живота. Да буду активни учесници у наставном процесу и да кроз свакодневан рад, пројекте и помоћу савремених наставних средстава негују и усвоје целоживотно учење. Поред тога трудимо се да  васпитање и поштовање људи око себе буде њихова свакодневица.

Прилози нишких медија о обележавању Дана школе и јубила школе – 50 година рада и постојања наше школе.

9. 5. 2022.  Јубиларних 50 гонина рада и постојања наше школе кроз документарни филм у чијој изради су учествовали ученици и наставници наше школе

25. 3. 2022. Пробни завршни испит за ученике осмог разреда

У сусрет пробном завршном испиту директорка наше школе, Верица Раденковић, гостовала је на телевизији Зона плус. Директорка је истакла да је на свим ученицима  да се добро сконцентришу при изради задатака и да ову прилику пробног завршног испита искористе тако што ће увидети и своја досадашња постигнућа и унапредити своја знања. Тема разговора биле су и наставне и ваннаставне активности у којима учествују ученици наше школе – смотре, такмичења, израда филмова и сарадња са школом број 11 из града Шуја у Русији.

Као задатак свих запослених у школи  истиче се унапређивање компетенција ученика у сазнавању и развијању критичког мишљења.

Гостовање у целости можете погледати на линку у прилогу  https://www.youtube.com/watch?v=BZfgEQhglhE

17. 3. 2022. Одвијање наставе у тренутним епидемиолошким условима

Директорка наше школе, мр Верица Раденковић, говорила је за Телевизију Belle amie о одвијању наставе у тренутним епидемиолошким условима. Том приликом изнела је оптимистичан став о одвијању наставе у тренутним условима. Најважније је за ученике и запослене да је хигијена у школи на високом нивоу и да се редовно проветравају све школске просторије. Надамо се да ће се могућност заразе вирусом ковид 19 свести на минимум.

 

 

30. 12. 2021. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ,,АКО ИМАШ ДОНЕСИ, АКО НЕМАШ ОДНЕСИ”

У сарадњи са организацијом ,,Ако имаш донеси, ако немаш однеси”, ученици и родитељи наше школе учествовали су у хуманитарној акцији. Чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима су са наставницима од прикупљених слаткиша, сланиша, играчака и школског прибора направили пакетиће који су додељени најугроженијима. Акцију су пропратиле психолог Маја Рудић, наставница Ана Тасић и васпитачица Анђела Рајковић.

30. 12. 2021. Новогодишњи маскенбал

У добром расположењу испраћамо стару годину и дочекујемо нову 2022. годину. У издвојеном одељењу у насељу Милка Протић и у матичној школи наши предшколци и ученици од првог до осмог разреда учествовали су у маскенбалу организованом поводом краја првог полугодишта. Уживали смо у забави и дружењу.

21. 12. 2021. године  Најлепше жеље за најмлађе

Ученици петог разреда матичне школе са наставницом Иваном Вујић и Јованом Бјелић припремили су новогодишње честитке за будуће предшколце. Пожелели смо им остварење жеља и срећну Нову годину.

16.12. 2021. године Изазови образовања и васпитања током епидемије

Гостујући на теливизији Зона плус, директорка наше школе Верица Раденковић и психолог школе Маја рудић, говориле су о изазовима у образовању и васпитању које је наметнула тренутна епидемиолошка ситуација.

Најпре смо се  сви потрудили да што је више могуће сачувамо здравље ученика и наставника и да редован рад у самој школи постане наша свакодневица. Уз поштовање епидемиолошких мера успели смо у томе и успешно приводимо крају прво полугодиште. Ученици су уз помоћ наставника и својих радних навика надокнадили евентуалне пропусте, који су се десили током онлајн наставе.

Трудимо се да и поред епидемије спроводимо пројекте у којима школа учествује. Један од пројеката је пројекат Образовање за права детета, у оквиру којег активно учествују ученици од шестог до осмог разреда наше школе. Учествујући у пројектима ученици развијау своју личност и учествују у вршњачкој едукацији, постају медијатори. Кроз низ активности сви запослени труде се да услед недостатка амбијенталне наставе укључе ученике у целокупан школски живот, као што су уређење школе, учествовање у радионицама и хуманитарним акцијама. Наш циљ је да поред образовања код деце развијамо и васпитање.

Директорка и психолог школе истакле су радну атмосферу и мотивацију и ученика и запослених да се школски живот несметано одвија и у време пандемије.

Исечак из емисије можете погледати путем следећег линка https://www.youtube.com/watch?v=6zabyfnGC8A

15. 11. 2021. Гостовање на телевизији Belle Amie

Гостујући на телевизији Belle Amiе међународној сарадњи ОШ ,,Бубањски хероји“ са руском школом из града Шуја и награђеном пројекту у Русији. У конкуренцији 162 пројекта колега Муравјев из руске школе број 11 из града Шуја, добио је престижну награду од стране руског Министарства просвете. Кроз снимање кратких филмова, пројектну наставу и путем часова путем Скајпа упознајемо наше пријатеље из Русије са значајним моментима из српске историје и културе. Директорка је овом приликом најавила припрему документарног филма ,,Стазама Светог Василија Острошког“.  Емисију можете пронаћиу на линку https://www.youtube.com/watch?v=hKpnjVVi-7A

 

06. 10. 2021. Цветић за вртић – посета вртићима ,,Бајка“ и ,,Маслачак“

Дечијих осмех и радост су симбол Дечје недеље. Желећи да обрадујемо предшколце из вртића ,,Бајка“ и ,,Маслачак“ припремили смо им честитке, које су им приликом посете вртићима уручили директорка школе Верица Раденковић, представник Ученичког парламента Мартин Вељковић и библиотекар Јована Бјелић. Честитке су припремили ученици 5. и 7. разреда са наставницом Иваном Вујић.

05. 10. 2021. Посета предшколаца Цветић за вртић

Данас је предшколце са Ледене стене дочекала директорка Верица Раденковић у дворишту наше школе. За предшколце су програм припремили ученици наше школе који су са својим учитељицама и наставницом Јованом Бјелић спремили рецитације које су говорили. Такође, наш школски хор је наступао предвођен наставницом музичке културе Јованом Ђокић. На крају дружења ученици, чланови Ученичког парламета и Вршњачког тима,са наставницом грађанског васпитања Аном Тасић предшколцима су поделили балоне. Поред балона предшколци су добили и честитке које су за њих израдили ученици 5. и 7. разреда са наставницом Иваном Вујић.

 

04. 10 – 08. 10. 2021. Обележавање Дечје недеље

Низом активности обележавамо Дечју недељу.

Стихом до дечјег осмеха – Предшколци из издвојеног одељења са својом васпитачицом Анђелом Рајковић снимили су рецитал песме ,,Дете није играчка“ Љубивоја Ршумовића.

 

 

ПРОМОТИВНИ ПЛАКАТИ ЗА УПИС УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА И ПРЕДШКОЛАЦА

14.12.2020. год. ПРОМОТИВНИ ВИДЕО ЗА БУДУЋЕ ПРЕДШКОЛЦЕ

У нашој предшколској групи деци је испуњено време разним, корисним активностима, које позитивно утичу на њихов развој и одрастање.

Њихово учење се реализује кроз игру и савремен приступ настави.

Поред тога што се дружеуче слова и бројеве, предшколци имају бесплатне часове енглеског језика и  часове корективне гимнастике.

Често учествују у радионицама које имају за циљ развој фине моторике код деце.

У понуди је и драмска секција кроз коју деца могу да покажу своје таленте,креативност и уче се лепом изражавању.

Боравак у нашој предшколској групи је пријатан, у лепо уређеном простору, у коме су деца безбедна, јер безбедност  деце је на првом месту.

Предшколци добијају бесплатне уџбенике и поклоне добродошлице.

Много је разлога да деца буду део баш наше предшколске групе.

6.10.2020.год. ПОДЕЛА ЧЕСТИТКИ ПРЕДШКОЛЦИМА

У овиру Дечије недеље, директорка школе, Верица Раденковић, посетила је вртиће „Бајка“ и „Маслачак“ и предала васпитачицама честитке које су наши ученици са наставницом ликовне културе,Иваном Вујић, припремили за предшколце.

27.12.2019.год. НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ У НАСЕЉУ МИЛКА ПРОТИЋ

У насељу Милка Протић одржана је новогодишња приредба за предшколце и њихове родитеље. Приредбз су припремили  ученици млађих  разреда и предшколци.Приредба је била добар пример корелације свих предмета, пројектне наставе, а велики део програма је био изведен на енглеском језику. На крају вечери предшколцима су подељени новогодишњи  пакетићи.       

25.12.2019.год. ПОСЕТИЛИ СУ НАС ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА “МАСЛАЧАК“

За предшколце вртића ,,Маслачак” у оквиру маркетинга школе, организовали смо превоз и били су данас наши гости.У пратњи директорке Верице Раденковић, помоћника директора Милоша Митића, педагога Драгане Стевановић и библиотекарки школе, деца су посетила часове хемије, немачког језика, ликовне културе и физичког. Уживали су у новогодишњој представи, а затим су присуствовали часовима учитељица четвртог разреда.

             
24.12.2019.год. ПОСЕТА  ПРЕДШКОЛАЦА  ИЗ ВРТИЋА “БАЈКА“

У оквиру маркетинга школе, организовали смо превоз за предшколце вртића ,,Бајка”, који су данас били наши гости.У пратњи директорке Верице Раденковић, помоћника директора Милоша Митића, педагога Драгане Стевановић и библиотекарки школе, деца су обишла наставне кабинете и салу за физичко. Присуствовали су часовима и дружили се са својим старијим другарима. Погледали су новогодишњу представу, а затим су присуствовали часовима учитељица четвртог разреда.Представу за предшколце вртића ,,Бајка” припремили су ученици четвртог разреда са својим учитељицама Оливером Николић, Оливером Манић и Сањом Ракић и наставницом енглеског језика Миленом Вуковић Марковић.На крају дружења су својим малим другарима поделили симболичне поклоне.

       

17.12.2019.год. ПОСЕТА  ПРЕДШКОЛЦИМА  У  ВРТИЋУ “БАЈКА“

Директорка  школе мр Верица Раденковић, помоћник директора Милош Митић, педагог школе Драгана Стевановић и учитељице четвртог разреда Оливера Манић, Оливера Николић и Сања Ракић, посетили су данас предшколску групу вртића ,,Бајка”. Присуствовали су родитељском састанку и представили рад школе родитељима и предшколцима.За све заинтересоване родитеље, врата наше школе су  отворена за посету.

         

10.10.2019.год. ПОСЕТИЛЕ СУ НАС  ПРЕДШКОЛСКЕ ГРУПЕ ВРТИЋА “МАЗА“ И “МАСЛАЧАК“

У оквиру маркетинга школе организовали смо превоз за предшколце предшколских установа “Маслачак” и “Маза 3” који су нас данас  били у посети. Имали су прилику да обиђу школу, упознају учитељице четвртог разреда и погледају представу коју су за њих припремили старији другари, ученици четвртог разреда. Предшколци су нам представили своје маске, рецитовали су, играли и певали. Сви смо уживали у овом дружењу. директорка школе, педагог, психолог, читељице четвртог разреда, библиотекари.

          

09.10.2019.год.  ПОСЕТА ПРЕДШКОЛЦИМА У ВРТИЋУ “БАЈКА“

Поводом Дечије недеље, предшколце у вртићу “Бајка“ посетиле су директорка школе мр Верица Раденковић, педагог школе Драгана Стевановић, школски психолог Маја Рудић,библиотекар Александра Савић и учитељице четвртог разреда.Том приликом наша директорка уручила је комплет бајки васпитачима вртића које ће користити у раду са децом. Представу за предшколце извели су  ученици четвртог разреда, коју су припремили  са својим учитељицама Оливером Манић, Оливером Николић и Сањом Ракић.

             

08.10.2019.год.  ПОСЕТА ПРЕДШКОЛЦИМА  У  ВРТИЋУ “МАСЛАЧАК“ 

У оквиру Дечије недеље, директорка школе мр Верица Раденковић, педагог школе Драгана Стевановић, школски психолог Маја Рудић и библиотекар Марија Марковић посетиле су предшколску групу вртића ,,Маслачак”.За њих су ученици четвртог разреда извели представу коју су припремили  са својим учитељицама Оливером Манић, Оливером Николић и Сањом Ракић.