Вршњачки тим

14. 4. 2022. Сајам професионалне оријентације

Ученици осмог разреда наше школе су са својим родитељима посетили Сајам професионалне оријентације, који је одржан у просторијама наше школе. У складу са својим интересовањима ученици су могли више да сазнају о образовним профилима који их интересују. Органитзатори сајма су Вршњачки тим, Ученички парламент и Тим за професионалну оријентацију.

30. 12. 2021.  Хуманитарна акција ,,Ако имаш донеси, ако немаш однеси“

У сарадњи са организацијом ,,Ако имаш донеси, ако немаш однеси”, ученици и родитељи наше школе учествовали су у хуманитарној акцији. Чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима су са наставницима од прикупљених слаткиша, сланиша, играчака и школског прибора направили пакетиће који су додељени најугроженијима. Акцију су пропратиле психолог Маја Рудић, наставница Ана Тасић и васпитачица Анђела Рајковић.

 

 

 

20. 10. 2021. Пиротехничка средства и опасности услед њиховог коришћења

Ученици – чланови Вршњачког тима  су са наставницом Аном Тасић израдили пано о опасностима пиротехничких средстава. Они су кроз слике приказали колико заваба и игра пиротехничким средствима може да буде опасна и да има веома озбиљне последице.

 

 

4. 10 – 08. 10. 2021. Обележавање дечје недеље

05. 10. 2021. Вршњачки тим  учествовао је у пордели поклон честитки и балона предшколцима са Ледене стене, из вртића ,,Бајка“ и подели балона и порука другартсва предшколцима и ученицима млађих разреда у издвојеном одељењу, са наставницом Аном Тасић.

 

 

22.10.2020.год. РАДИОНИЦА ЛЕПОГ ПОНАШАЊА

Чланови Вршњачког тима са наставницом грађанског васпитања,Аном Тасић, посетили су ученике у продуженом боравку и одржали им радионицу лепог понашања.

         

7-10.2. 2020. год. ТРОДНЕВНА ОБУКА У ДИВЉАНИ,  “ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ”, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА НИШ

Вршњачки тим: семинар   Промоција хуманих вредности – Одмаралиште „Гај“, сарадња са Црвеним крстом, 07-10. фебруар 2020. год.

Ученици су били под надзором реализатора обуке Александре Савић.

Руководилац ВТ:Милица Георгијев

ДЕЦЕМБАР 2019. год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

25.10.2019 год „ПРАВА И ОБАВЕЗЕ УЧЕНИКА“

У сарадњи са психологом школе и учитељицом Сањом Ракић чланови ВТ припремили су презентацију „Права и обавезе ученика“ и на овај начин упознали су ученике тречег разреда са правима која су им загарантована Конвенцијом о дечијим правима. Ова активност ВТ реализована је као део пројекта „Образовање за права детета „ у којем је наша школа од априла месеца ове године.

Координатор Вршњачког тима: Георгијев Милица

„НЕДЕЉА ЗДРАВИХ УСТА И ЗУБА

           

У марту су ученици ВТ обележили „Недељу здравих уста и зуба“. У Сарадњи са наставницом ликовне културе Иваном Вујић направили су од пластичне флаше зуб, а од картона и сламчица за сокове четкуцу за зубе. Ученица 7-5 Стајић Анастасија направила је презентацију на горе наведену тему. Правилно прање зуба ученици су демонстрирали помоћу четкице и зуба, а помоћу презентације говорили су деци о правилној хигијени  и исхрани зуба, ученицима из продуженог боравка и предшколској групи нашег издвојеног одељења.

           

1-7.10.2018. год. ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Од 1. до 7. октора 2018 год. одржана је Дечија недеља под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља“.

Овом приликом Вршњачки тим наше школе делио је наранџасте балоне на којима је био написан лого дечије недеље. Балоне смо поделили ученицима првог и другог разреда у матичној школи и издвојеном одељењу.

         

Изабрали смо наранџасту боју балона зато што она симболизује,  на неки начин, охрабрење и подстицај. Тако смо на симболичан начин пренели поруку најмлађим ученицима наше  школе да насиље треба да пријаве, уколико оно постоји, да се не боје, и да  имају подршку старијих ученика.

25.11.2018.год.  МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Вршњачки тим је у овој школској години обележио Међународни  дан  против насиља над женама 25.11.2018 год.

 Чланови тима су прикупили адекватне податке и слике о овој теми и направили презентацију. Координатор ВТ Георгијев Милица  је ученицима 7-3, 7-1 и 6-4 одељења представила  исту.

Горе наведена тема  ученицима је била интересантна, постављали су велики бр. питања и активно учествовали у  раду.

Све ове активности реализоване су под надзором психолога школе Маје Рудић.

Презентација Вршњачког тима о насиљу над женама:

Nasilje nad ženama

11.12.2018. год ДАН ПЛАНИНА

Вршњачки тим  је 11.12.2018 год. обележио Светски дан планина. У сарадњи са учитељицом 1/2 одељења,  Милијаном Стојановић,организовали смо предавања Планинарског друштва „Мосор“ за ученике првог разреда.

             

Предавања су одржана у малој сали и том приликом ученици су могли да виде шатор, опрему за планинарење, добили су информације о највишим планинама у Србији.

Ученици су сву планинарску опрему могли лично да пробају.

Записничар: Ања Ђокић  

Филм Вршњачког тима о енергетским пићима: