Пројекат “DILS”

            ДИЛС ПРОЈЕКАТ –  ПРУЖАЊЕ УНАПРЕЂЕНИХ УСЛУГА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ

Пројекат „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“-ДИЛС, Влада Републике Србије je реализoвала из средстава Зајма Светске банке / Међународне банке за обнову и развој (ИБРД). Пројекат се реализовао у школској 2011/2012. години. Наша школа је учествовала у пројектном циклусу: „Школска стаза сигурна са нама“ који је трајао годину дана.

Циљ пројекта: Сарадња са партнерским школама, размена искуства и пружање подршке у препознавању облика вршњачког насиља и успостављању процедура  и механизама реаговања у тим ситуацијама. Партнери у пројекту  биле су нам  ОШ“Доситеј Обрадовић“ и ОШ “Сретен Младеновић Мика“ из Ниша.Координатор пројекта је Драгана Стевановић педагог.

2010.год. КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПРЕДСТАВЉАЊА ПРОЈЕКТА

Учешће на конференцији која је одржана у Београду, на којој  је представљен пројекат.Конференцији присуствовале директор школе Верица Раденковић, координатор пројекта педагог Драгана Стевановић и Тијана Ранђеловић наставница српског језика.

2010.год. САСТАНАК  И САРАДЊА СА ПАРТНЕРСКИМ ШКОЛАМА

Данас смо одржали састанак са тимовима партнерских школа ОШ“ Сретен Младеновић Мика“  и ОШ“Доситеј Обрадовић“.На састанку су  директор школе Верица Раденковић и координатор пројекта Драгана Стевановић представиле пројектне активности у којима ћемо имати заједничку сарадњу. Разменили смо искуство,примере добре праксе из пројекта Школа без насиља  са тимовима  партнерских школа.Упознали  смо  их са  процедурама реаговања у кризним ситуацијама , формуларом  за пријаву насиља, како функционише спољашња и унутрашња заштитна мрежа.

                                                                                         

2011.год. АКЦИЈА ПАРТНЕРСКИХ ШКОЛА  –  МУЗИКОМ ПРОТИВ НАСИЉА

Организовали  смо караоке акцију сарадње вршњачких тимова  наше школе  и  “ОШ “Доситеј Обрадовић’’.Караоке су имале  поруку “Музиком против насиља“.Наша школе била је домаћин и организатор.

2011.год. ВРШЊАЧКА МЕДИЈАЦИЈА

Одржана је обука за вршњачку медијацију,  вршњачких тимова ОШ “Бубањски хероји“ и ОШ“Сретен Младеновић Мика“.Ученици су пролазили кроз одређене ситуације и на тај начин учили како да помогну својим вршњацима да решавају проблеме.

2011.год.   АКЦИЈА ПАРТНЕРСКИХ ШКОЛА – СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА

Организовали смо крос  за ученике наше школе и ученике партнерских школа ОШ “ Доситеј Обрадовић и ОШ “ Сретен Младеновић Мика“. Акцију смо назвали Спортом против насиља.На крају такмичења, победници су награђени дипломама.

2011.год. ГРАФИТИМА ПРОТИВ НАСИЉА

У  школском дворишту наше школе, ученици са наставником ликовне културе Миомиром Славковићем цртали графите на тему боримо се против насиља.