Ученички парламент

16.11.2023. Међународни дан толеранције

Поводом 16. новембра- Међународног дана толеранције, ученице Катарина Стаменковић и Алексија Радосављевић, представнице Ученичког парламента и Вршњачког тима, одржале су данас предавање на тему толеранције ученицима млађих разреда и предшколцима у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић.

3.11.2023. Предавање о родној равноправности

Ученице – представнице Ученичког парламента у пратњи педагога Андреине Динић одржале су предавање и приказале презентацију на тему ,,Родна равноправност“ ученицима од 3. до 8. разреда у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић.

23.12.2022. Предавање о пиротехници

Ученици – представници Ученичког парламента су у току протекле седмице одржали неколико предавања на тему ,,Употреба пиротехничких средстава“ ученицима наше школе. Они су помоћу презентација и паноа говорили ученицима о опасностима и повредама које се могу задобити употребом пиротехнике.

30. 12. 2021.  Хуманитарна акција ,,Ако имаш донеси, ако немаш однеси“

У сарадњи са организацијом ,,Ако имаш донеси, ако немаш однеси”, ученици и родитељи наше школе учествовали су у хуманитарној акцији. Чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима су са наставницима од прикупљених слаткиша, сланиша, играчака и школског прибора направили пакетиће који су додељени најугроженијима. Акцију су пропратиле психолог Маја Рудић, наставница Ана Тасић и васпитачица Анђела Рајковић.

       

23. 12. 2021. Радионица о емоцијама у одељењу 4/2

Ученици осмог разреда, чланови Ученичког парламента, Мартин Вељковић и Сашка Николић су данас одржали радионицу ,,Препознај емоције” ученицима одељења 4/2.

Активност реализовала психолог школе, Маја Рудић.

22. 12. 2021. Учимо да препознамо своје и емоције других људи

Ученик Давид Ивановић 7/1, члан Ученичког парламента, одржао је данас радионицу ,,Препознај емоције” ученицима 3. и 4. разреда у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић.

Ученици осмог разреда, чланови Ученичког парламента, Илија Живковић 8/2, Мартин Вељковић 8/3 и Сашка Николић 8/3, одржали су радионицу ,, Препознај емоције” ученицима одељења 4/3 у матичној школи.

Активност реализовала психолог школе, Маја Рудић.

   

21. 12. 2021. Израда паноа о штетностима и опасностима које прете од пиротехничких средстава

Ученици чланови Ученичког парламента и ученици седмог разреда из издвојеног одељења из насеља Милка Протић подсетили су нас на опасности које нам прете од пиротехничких средстава и указали на њихову штетност.

 

20. 12. 2021. Радионица ,,Препознај емоције“

Ученици Мартин Вељковић 8/3 и Давид Ивановић 7/1 одржали су у одељењу 4/1 радионицу на тему ,,Препознај емоције”. Активност реализовала психолог школе, Маја Рудић.

 

19. 10. 2021. Радионица ,,Врсте и облици насиља”

Ученички парламент одржао је радионицу ,,Врсте и облици насиља” у одељењу 4/1 у сарадњи са наставницом енглеског језика Иваном Стефановић, учитељицом Јеленом Влајинац и психологом школе Мајом Рудић.

4. 10 – 08. 10. 2021. год. Обележавање дечје недеље

04. 10. 2021. год. Израда паноа – да се подсетимо најважнијих дечјих права

 

05. 10. 2021. год.  Ученички парламент учествовао је у пордели поклон честитки и балона предшколцима са Ледене стене, из вртића ,,Бајка“ и подели балона и порука другартсва предшколцима и ученицима млађих разреда у издвојеном одељењу.

 

1.10.2020. год. ОБУКА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

У оквиру пројекта Образовање за права детета, обуку Ученичког парламента одржале су педагог школе, Драгана Стевановић и психолог школе, Маја Рудић.Циљ пројекта је да ученици разумеју своја права, али и обавезе, које су међусобно повезане и нераскидиве.

                          

07.02-10.02.2020. год. ТРОДНЕВНА ОБУКА У ДИВЉАНИ,  „ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ“, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА НИШ

У оквиру сарадње са Црвеним крстом, организован је камп за  25 ученика наше школе, представнике Ученичког парламента и Вршњачког тима. Током боравка, организоване су радионице за ученике   и  наставнике – Татјану Цекић и Александру Савић, као пратиоце ученика. Смештај учесника обуке организован је у одмаралишту „Гај“.

Водитељи обуке реализовали су радионице о толеранцији, ненасилној комуникацији, електронском насиљу, феномену друштвених мрежа. Слободно време коришћено је за шетњу природом, разгледање знаменитости, игру, спортске активности и забаву.

         

 

 

 

 

 

 

 

22.01.2020.год.  ПРЕДАВАЊЕ – ПУШЕЊЕ И ПОСЛЕДИЦЕ ПО ЗДРАВЉЕ

Представници Ученичког парламента, заједно са педагогом презентовали податке до којих су дошли истраживањем на тему Пушење, конзумирање цигарета код малолетника и штетан утицај по њихово здравље. У свим одељењским заједницама седмих разреда, истраживање су представили путем презентације и интерактивног предавања.

25.12.2019.год.  У ПОСЕТИ  УЧЕНИЧКОМ ПАРЛАМЕНТУ  ОШ“КРАЉ  ПЕТАР I “

На позив  парламента ОШ “Краљ Петар I“ посетили смо њихову школу и присуствовали заједничком састанку на ком је представљена идеја о покретању еколошког пројекта на нивоу града. Разменили смо идеје о могућој сарадњи.

26.11.2019.год.  ТРИБИНА “ВРЕМЕ ЈЕ ЗА НОВЕ УЛОГЕ“

Чланови Ученичког парламента, у пратњи психолога школе Маје Рудић и наставнице српског језика Александре Савић, присуствовали су трибини у Нишком културном центру ,,Време је за нове улоге” ,на којој је тема била насиље у породици и вршњачко насиље међу школском децом и младима.

Image may contain: 12 people, people smiling, people standingImage may contain: 2 people, indoor

19.11.2019.год.  ПРИЈЕМ  КОД ЕПИСКОПА Г. АРСЕНИЈА  У ЕПАРХИЈИ  НИШКОЈ 

Епископ нишки Г. Арсеније, приредио је пријем за чланове Ученичког парламента,  поводом хуманитарне акције коју је спровео  парламент заједно са Вршњачким тимом на нивоу школе у координацији педагога Драгане Стевановић. Акција је успешно спроведена  за децу са територије општине Медвеђа која живе у веома тешким условима. Том приликом чланови парламента заједно са директорком школе Верицом Раденковић и педагогом, уручили су помоћ у виду: школског прибора, хигијенских средстава, играчака, слаткиша и гардеробе.

 

25.11.2019.год. ГОСТОВАЊЕ  У РАДИО ЕМИСИЈИ ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ “МОЈ ГРАД“

На позив уредника радио емисије “Мој град“ Епархије нишке, у емисији гостовали преседник парламента Урош  Симић, координатор Вршњачког тима  Милица Георгијев и педагог Драгана Стевановић.У емисији се говорило о спроведеној хуманитарној акцији, о хуманости и спремности да помогнемо онима којима је помоћ потребна.

09.10.2019.год.  ПОДЕЛА ФЛАЈЕРА УЧЕНИЦИМА  И ПОДСЕЋАЊЕ НА ПРАВИЛА ПОНАШАЊА

Акцију “Буди фин“, у оквиру Дечије недеље, спровели представници Ученичког парламента. Поделили су флајере  свим ученицима са кратким подсетником у ком су илустрована правила понашања.

07.10.2019.год.  ДЕЧИЈА  НЕДЕЉА   ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА 

У оквиру Дечије недеље, представници Ученичког парламента са педагогом школе, поделили  добродошлице првацима.

22. – 23.10.2019.год. ОБУКА  УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА “ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ПРАВА ДЕТЕТА“

У оквиру пројекта Образовање за права детета, одржана је обука  за чланове Ученичког парламента, на тему Дечијих права. Дводневну обуку одржале су педагог Драгана Стевановић и психолог Маја Рудић.

ОКТОБАР 2019.год. КООРДИНАЦИЈА  ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ 

Ученички парламент покренуо  хуманитарну акцију на нивоу целе школе.Поред ученика акцији се се прикључило и наставно особље школе. Координацију акције са ученицима води педагог школе Драгана Стевановић, а помоћ се сакупља у виду  гардеробе, обуће,одеће,школског прибора, слаткиша и хигијенских средстава за социјално угрожене породице са територије општине Медвеђа.

27.05.2019.год. У ПОСЕТИ  ГРАДСКОЈ  КУЋИ  

На иницијативу Ученичког парламента, који је изразио жељу да посети Градску кућу,  успоставили смо сарадњу са замеником градоначелника проф.др.Милошем Банђуром .Парламентарци су имали прилику да се упознају са радом органа  локалне самоуправе.

23.04.2019.год. ГОСТОВАЊЕ У РАДИО ЕМИСИЈИ  ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ “МОЈ ГРАД“ 

У радио емисији “Мој град“ гостовали су представници Ученичког парламента,Неда Златковић и Петар Јевтић.Повод  гостовања био је снимање документарних филмова , кроз корелацију више предмета и наставника.Поред ученика, нешто више о томе причали су  педагог Драгана Стевановић  и вероучитељ Дејан Јовановић.

22.03.2019.год.  ТЕХНИКА ФОРУМ ТЕТАР У РЦ ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Технику Форум театар, као превентивну меру у вршњачком насиљу у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, приказали су представници Ученичког парламента  наставницима  и ученицима нишких основних  школа.

10.03.2019.год.  ПОСЕТА ЗАВОДУ ЗА ВАСПИТАЊЕ ОМЛАДИНЕ

Представници Ученичког парламента заједно са педагогом  Драганом Стевановић, посетили    Завод за васпитање омладине. Том приликом уручили су слаткише које су припремили за децу која су смештена у заводу.Специјални педагог који ради у заводу, упознао је парламентарце  са  начином  рада  и дневним  активностима које организују за  децу смештену  у заводу .

30.01.2019.год. ПРЕДАВАЊЕ – БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ 

Представница  Ученичког парламента Неда Златковић, припремила је предавање  вршњацима на  тему Болести зависности. Предавање је  одржала у свим одељењским заједницама седмих разреда.

 

 

 

 

 

 

 

27.11.2018. ТРИБИНА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ  ДАНА  ДЕЦЕ

На позив Ученичког парламента ОШ „Учитељ Таса” присуствовали смо трибини поводом обележавања Међународног дана деце. Разговарали смо о могућим облицима сарадње на нивоу града. Председница парламента, Милица Дејановић и чланови Неда Златковић и Ања Дојчиновић заједно са педагогом школе представиле су рад нашег парламента.

Октобар, 2018.год.  ПОСЕТА ДЕЦЕ НА БОЛНИЧКОМ ЛЕЧЕЊУ

Поводом обележавања Дечије недеље, парламент је  посетио децу која су на лечењу на дечијој клиници у Нишу. Том приликом, парламентарци су им уручили дечије књиге,бајке у нади да ће им испунити време лепим и корисним текстовима.

2017.год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА СТЕФАНА МИЛАДИНОВИЋА

Акцији која је покренута на нивоу града и ђире јавности, прикључили су се наши парламентарци  и покренули акцију на нивоу школе прикупљања новчаних средстава за лечење тешко оболелог малог Стефана Миладиновића.

2016.год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ИГОРА НУРКИЋА

Наш Ученички парламент се прикључио парламентима на нивоу града и спровео акцију прикупљања новчаних средстава за лечење тешко оболелог нашег спортисте  Игора Нуркића.

2015.год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КУПОВИНА НАМЕШТАЈА

На иницијативу парламента покренута је велика акција прикупљања новчаних средстава за ученицу наше школе којој су преминула оба родитеља у кратком временском интервалу.Ово је највећа акција коју су деца спровела и веома смо поносни на то.Захваљујући ангажовању Ученичког парламента,директора,  сарадника  и наставника успели смо да укључимо већи број донатора и на тај начин им опремили дом.

2015.год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ПОМОЋ  УГРОЖЕНИМ  НИШЛИЈАМА

Парламент је успешно спровео  акцију прикупљања конзервиране хране и тестенина за најугроженије Нишлије.

2014.год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КУПОВИНА  МУЗИЧКОГ ИНСТРУМЕНТА

Спроведена је хуманитарна акција на иницијативу парламента.За нашег талентованог ученика који није имао инструмент, купљена је труба како би наставио школовање у музичкој школи.

2014.год. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДЕЦУ СА  ПОДРУЧЈА УГОЖЕНОГ  ПОПЛАВАМА

Ученички парламент је успешно спровео још једну хуманитарну акцију. Парламент је прикупио хигијенска средства и памперс пеленЕ за децу из Обреновца, подручје угрожено поплавама.

2013.год.  ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КУПОВИНА КРЕВЕТА

На иницијативу парламемта, спроведена је хуманитарна акција куповине два кревета за ученике наше школе који живе у тешким условима.У оквиру акције успели смо да добијемо и део донације  од стране власника продавнице намештаја.