130 година од рођења Иве Андрића

Ове године обележава се 130 година од рођења књижевника Иве Андрића.

Поводом тога у издвојеном одељењу и матичној школи одржани су огледни часови.

У издвојеном одељењу у насељу Милка Протић час су реализовали ученици од 5. до 8. разреда са наставницама српског језика Драганом Нешић и Александром Савић.
Ученици су говорили о Андрићу као дипломати и писцу који је у српској књижевности оставио неизбрисив траг. Ученици су имали прилике да виде снимак са доделе Нобелове награде као и презентације и снимке о Вишеграду, граду који је у великој мери обележио Андрићево стваралаштво. На крају часа ученици су добили обележиваче за књиге са цитатима овог значајног књижевника и погледали изложбу његових књига у холу школе.
У матичној школи ученици старијих разреда су обележили годишњицу рођења нашег нобеловца Иве Андрића са наставницом Тањом Цекић.
Час Читамо Андрића одржан је у кабинету српског језика у међусмени. Ученици су припремили презентације о пишчевом животу и раду, као и о приповеткама које се обрађују у оквиру наставног програма од петог до осмог разреда. Ученик Јован Стојичић говорио је одломак из Андрићеве беседе О причи и причању са доделе Нобелове награде. Приказана је и изложба ликовних радова.

Leave a Reply