„Шта детету треба да расте до неба!?“- Дечија недеља у нашој школи

Ове године су учитељи и наставници уз помоћ Ученичког парламента и Вршњачког тима осмислили богат програм који је реализован у Дечијој недељи.

У току ове недеље реализоване су разне активности и у матичној школи и у издвојеном одељењу. Сваки дан је био посвећен једној боји и био је испуњен разноврсним програмом који је пратио слоган овогодишње Дечије недеље „Шта детету треба да расте до неба!?“.

Ученици су са наставницом ликовне културе правили бубамаре за предшколце у вртићима.

Од филца су на часовима хемије са наставницом хемије и ликовне културе израђивали периодни систем елемената.

 

Одржана су предавања ученицима на тему безбедности у зградама и лифту како би знали да реагују у одређеним ситуацијама и сачувају своју безбедност.

Ученици су имали прилику да бирају популаран музички програм који је изведен на приредби. Школски хор је извео популаран музички програм док су ученици 7/2 припремили скечеве на тему дечијих права.

Ученици 6. разреда су посетили Официрски дом где су погледали изложбу матурских радова ученика Уметничке школе, а затим су погледали и изложбу у Павиљону 77 у Тврђави.

Научили смо много тога и о електронској рециклажи. На ову тему су чланови Ученичког парламента уз помоћ наставница информатике одржали предавање својим вршњацима. Овим предавањем најављена је акција сакупљања електронског отпада под слоганом „РЕЦИКЛИРАЈ, УШТЕДИ, ЗНАЊЕ УНАПРЕДИ!“

Организовали смо и Еко дан када су ученици и наставници били ангажовани за прикупљање чепова.

Дружили смо се са малишанима у вртићима које смо ми посетили, док су нас посетили предшколци са Ледене Стене.

 

Да је здрава и уравнотежена исхрана веома важна показали смо када смо организовали Дан здраве ужине. Ученици су се овој акцији радо одазвали.

Дечију недељу смо завршили Хуманитарним турниром који смо организовали су издвојеном одељењу у насељу Милка Протић. Овој акцији одазвали су се ученици и наставници из матичне школе и издвојеног одељења.

 

Leave a Reply