Европски дан језика

Наши ученици су са наставницима кроз разне активности обележили Европски дан језика.

У издвојеном одељењу у насељу Милка Протић наставница енглеског језика, Марија Јелић, је ученике учила новим речима из енглеског и шпанског језика, ученици су се на овом часу упознали и са ромским језиком, а час су завршили играјући сиртаки, грчку народну игру.

Наставница француског језика, Марија Марковић, обележила је овај дан са ученицима 5. разреда из матичне школе и ученицима 6. разреда из издвојеног одељења. Ученици су израђивали паное, играли игрице и своје знање о познавању европских језика проверили кроз квиз.

Ученици седмог и осмог разреда са наставницама немачког језика Иваном Живановић и Сањом Пантић, наставницама енглеског језика Миленом Вуковић Марковић и Душанком Вукотић и наставницом српског језика Александром Савић одржали су огледни час коме је присуствовала директорка школе и стручна служба. На часу су ученици говорили о променљивости сваког језика и о утицају једног језика на други. Кроз презентације су нас подсетили на англицизме, германизме и турцизме који су у великој мери заступљени и у нашем језику.

 

 

Leave a Reply