Ђаци ОШ ,,Бубањски хероји“ обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Ученици ОШ ,,Бубањски хероји“ из Ниша на занимљив начин обележили су Дан српског јединства, слободе и националне заставе, и у ту част снимиће видео спот. При снимању коришћен је и дрон који је пратио марш ученика са српским заставама од школе до локалитета ,,Бубањ“. Спот ће пратити нумере Химна за живот Србије и Весели се српски роде (Даница Црногорчевић), најавио је наставник у овој школи Ђорђе Бојанић.

И ученици млађих разреда су са својим учитељицама обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

На часу амбијенталне наставе на локалитету ,,Бубањ“, на којем су се поносно вијориле српске заставе, придружили су се и чланови општинског већа општине Палилула, на челу са председником Братиславом Вучковићем.

Дан Српске заставе обележен је и у истуреном одељењу ,,Милка Протић“, где су ученици са наставницима прошетали кроз насеље са заставама као и млађи ученици и предшколци из издвојеног одељења у насељу Милка Протић такође су обележили Дан заставе.

,,Наш циљ ове активност, амбијенталне наставе и видео спота је пре свега оснаживање јединства између српског народа у Србији, али и јачање култа националне заставе и да мотивишемо све наше ученике, родитеље и грађане где год они живели. Волимо и поштујмо нашу заставу и не дозволимо да нас икад више поделе и разједине, јер један смо народ. Врло позитивно, и хвала Богу да је дошло време националног препорода, да је Држава Србија покренула кампању поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе којима се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне Српске заставе на прозоре и поздрави заставу“, каже Ђорђе Бојанић.

Leave a Reply