Школа у издвојеном одељењу у насељу Милка Протић добила Парк пријатељства

„Нађи времена за пријатељство, то је пут до среће.“

У сарадњи са Колпинг друштвом Србије,у оквиру пројекта Искуствено учење, у новембру 2020. године започета је акција уређења дела школског дворишта у издвојеном одељењу.

Пројекат Искуствено учење подразумева примену стеченог знања ученика у току редовне наставе и ваннаставних аактивности, као и уочавање и решавање проблема у локалној заједници

део дворишта пре уређења

њиховим активним учешћем.

Ученици су заједно са наставницама дошли на идеју да се део школског дворишта у коме воле да проводе одморе и слободно време преуреди и добије другачији изглед. Пажња је била усмерена и на функционалност тог дела како би место било погодно и безбедно и за предшколце, ученике нижих и виших разреда.

 

У пројекту је учествовало двадесет ученика: шесторо ученика петог разреда, четворо шестака, и по петоро ученика из седмог и осмог разреда. На пројекту су, са ученицима, радиле: наставница ликовне културе Ивана Вујић, наставница српског језика Александра Савић и наставница грађанског васпитања Ана Тасић. Да би сви радови били завршени на време, помогао је и школски мајстор Дејан Јанковић, који је израдио клупе од палета и на газиштима степеница направио удобно место за седење.

Уз помоћ наставнице ликовне културе, Иване Вујић, ученици су осликавали плочу од кнауфа, затим су обојили стубове, бојили

почетак акције

степениште, помагали при изради клупица за седење. Кроз пројекат су употребили стечена знања из ликовне културе, српског језика и књижевности и грађанског васпитања. Знање из ликовне културе показали су при  коришћењу и адекватном комбиновању боја. Стечено знање из књижевности употребили су у осмишљавању порука пријатељства и сазнањима колико је пријатељство важно. Активним учешћем у акцији показали су стечено знање из грађанског васпитања о томе колико сваки појединац може допринети побољшању живота у локалној заједници.

               

На крају акције придружила се и приправник-васпитач Анђела Рајковић која је са ученицима и наставницама цртала школице које воде до Парка пријатељства.

Овај , иначе омиљени део школског дворишта ученика, добио је потпуно нови изглед. Циљ саме акције је био стварање стимулативног и пријатног места за дружење млађих и старијих ђака, али и све деце из насеља.

Leave a Reply