ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

 

Драги наши ученици, поштовани родитељи,

Желимо вам срећан почетак нове школске године, која је другачија од свих претходних услед епидемије.

Како бисмо сви били што безбеднији у школском окружењу, молимо вас да пажљиво прочитате упутства и понашате се у складу са тиме. Настава је организована на најбољи могући начин како би свим учесницима образовног процеса омогућила рад у безбедним условима и осигурала здравље ученика и запослених, у складу са прописима Министарства.

БОРАВАК У ШКОЛИ:

Приликом доласка у школу потребно је држати потребну ДИСТАНЦУ (1.5-2 м). Без обзира што недостајемо једни другима, веома је важно да се не рукујете, грлите и љубите приликом поздрављања.

Неопходно је да сви имамо заштитне маске приликом уласка у школу, дезинфикујемо руке и прођемо кроз дезобаријеру. У холу школе се минимално задржавамо, идемо право у учионицу.

Свако одељење има своју учионицу, тако да нема промене кабинета у току наставе.

У проласку степеништем и ходницима , идемо искључиво ДЕСНОМ СТРАНОМ и избегавамо да додирујемо предмете (рукохвате, гелендере…)колико је могуће. Наравно, држимо безбедну дистанцу приликом пролажења.

Када уђете у учионицу, седите на место на које ће вас упутити одељењски старешина.

У свакој клупи је по један ученик. Молимо вас да се не премештате у току наставе.

Маску можете скинути и одложити на клупу док слушате наставника. Када разговарате или одговарате, у обавези сте да је имате на лицу.

Часови трају 30 минута, са малим одморима по 5 минута (који ће послужити за промену прибора и одлазак у тоалет). Великог одмора нема. Укупно трајање смене  за ученике је око 2.5 сата. Препоручујемо вам да оброк имате код куће, пре поласка у школу. Уколико понесете ужину од куће, можете је појести у учионици, на свом месту.

Часови ће бити одржавани и напољу, кад год је то могуће, уз поштовање безбедне дистанце.

Приликом одласка у тоалет морате ставити маске и водити рачуна о међусобном растојању. У тоалету сме да буде онолико ученика колико има кабина. Обавезно оперите руке и дезинфикујте их, поштујући упутство о правилном прању руку.

Поштовани родитељи,

Молимо вас да свакодневно, пре поласка у школу, проверите здравствено стање свог детета. Измерите детету температуру. Уколико се дете осећа лоше, има повишену температуру, малаксало је, кија или кашље, има болове – немојте га слати у школу. Обавестите о томе одељењског старешину.

Уколико неком ученику позли у току наставе, предузећемо потребне безбедне мере и обавестићемо вас.

Обезбедите заштитне маске за своје дете.

Дете можете довести до школског улаза – молимо вас да не улазите унутра.

Хвала на разумевању.

Још једном – свима желимо срећан почетак! Будимо одговорни према себи и према другима, како бисмо заједно сачували своје здравље и здравље других.

 

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА:

Настава је комбинована и изводи се непосредним радом у школи и наставом на даљину.

Сви ученици подељени су у групе А и Б, по редном броју у дневнику.

Часови за старије разреде: 07.30 -09.45 (смењивање група по данима)

Група А – настава у школи: понедељак,среда и петак; настава на даљину: уторак и четвртак

Група Б – настава у школи: уторак и четвртак; настава на даљину: понедељак,среда и петак.

Рад група смењује се сваке недеље.

 

Ученици који су се определили да наставу прате искључиво на даљину, прате ТВ часове и добијају наставне садржаје преко гугл учионице у свом одељењу.

Часови за млађе разреде (две групе) одвијају се у периоду од 11:00 до 15:30.

У издвојеном одељењу у насељу “Милка Протић“ одељења се не деле на групе. Млађи разреди иду преподне, од 08:00 а старији од 11:00 часова.

 

 

 

 

Leave a Reply