Час историје и веронауке у Спомен соби и музеју Команде копнене војске

Ученици осмог разреда наше школе, са професором историје Ђорђем Бојанићем и вероучитељем ђаконом Дејаном Јовановићем, обишли су музеј Копнене војске који се налази у згради Команде, а кроз музејску поставку и историју Србије водио их је својом јединственом и  дирљивом причом бивши ученик наше школе, који је одржао несвакидашњи час родољубља и историје у  музеју у коме је јединствено и професионално саткана целокупна историја Српског народа, који ће ученицима верујем остати у памћењу, наглашава Ђорђе Бојанић.

На овај приступ и начин деца постају национално и културно свесна. Историја и веронаука су темељ, без њих ми више нисмо Срби, каже Ђорђе Бојанић.

Леп призор био је када су сви ђаци заједно са вероучитељем ђаконом Дејаном Јовановићем у цркви Светог Ђорђа у згради Копнене војске упутили заједничке молитве Богу за све пострадале Србе у свим ратовима и за спасење и светлију будућност Отаџбине.

Моја препорука свим наставницима историје и веронауке да посете Спомен собу и музеј са ученицима, и на крају одате пошту пред вечним пламеном за све страдале Србе у одбранама од освајача и агресора, истиче наставник историје Ђорђе Бојанић.

Leave a Reply