Наши ученици традиционално обележили ,,Дан српског јединства, слободе и националне заставе“

Наши ученици и наставници су, као у протекле три године, са српским заставама и уз мелодију родољубивих песама обележили овај значајан дан за српски народ.

Ученици су на своју иницијативу направили транспаренте и на тај начин поздравили и захвалили се нашим спортистима који су остварили врло значајне успехе на Олимпијади и поздравили и захвалили се Ђоковићу, Карију, Јокићу, Богдановићу, Мандићу, и свим кошаркашима и ватерполистима, на свој начин, што можете видети у споту, преноси Ђорђе Бојанић.

Наш циљ ових активности, амбијенталне наставе и овог спота је пре свега оснаживање јединства између српског народа у Србији, али и јачање култа националне заставе и родољубља, и да мотивишемо све наше ученике, родитеље и грађане где год они живели. Волимо и поштујмо нашу заставу и не дозволимо да нас икад више поделе и разједине, јер један смо народ. Хвала Богу да је дошло време националног препорода, да је Држава Србија покренула кампању поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе којима се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне Српске заставе на прозоре и поздрави заставу, наглашава Ђорђе Бојанић.

Ученици ОШ ,,Бубањски хероји” из Ниша прошле године приредили су и документарни филм о Дану српског јединства, слободе и националне заставе, којим су позивали грађане да истакну српске заставе на прозоре 15. септембра и представили шта значи српска застава за наш народ као и целокупно јединство.

Leave a Reply