Изазови образовања и васпитања током епидемија

Гостујући на теливизији Зона плус, директорка наше школе Верица Раденковић и психолог школе Маја рудић, говориле су о изазовима у образовању и васпитању које је наметнула тренутна епидемиолошка ситуација.

Најпре смо се  сви потрудили да што је више могуће сачувамо здравље ученика и наставника и да редован рад у самој школи постане наша свакодневица. Уз поштовање епидемиолошких мера успели смо у томе и успешно приводимо крају прво полугодиште. Ученици су уз помоћ наставника и својих радних навика надокнадили евентуалне пропусте, који су се десили током онлајн наставе.

Трудимо се да и поред епидемије спроводимо пројекте у којима школа учествује. Један од пројеката је пројекат Образовање за права детета, у оквиру којег активно учествују ученици од шестог до осмог разреда наше школе. Учествујући у пројектима ученици развијау своју личност и учествују у вршњачкој едукацији, постају медијатори. Кроз низ активности сви запослени труде се да услед недостатка амбијенталне наставе укључе ученике у целокупан школски живот, као што су уређење школе, учествовање у радионицама и хуманитарним акцијама. Наш циљ је да поред образовања код деце развијамо и васпитање.

Директорка и психолог школе истакле су радну атмосферу и мотивацију и ученика и запослених да се школски живот несметано одвија и у време пандемије.

Исечак из емисије можете погледати путем следећег линка https://www.youtube.com/watch?v=6zabyfnGC8A

Leave a Reply